Det New York-noterte tankrederiet Gener8 Maritime skal ifølge meglerkilder ha solgt sin eldste VLCC - Very Large Crude Carrier, ifølge bransjeavisen Tradewinds. Det 2002-bygde  skipet «Gener8 Poseidon» på 305.800 dødvekttonn skal ha gått for en pris på 22,5 millioner dollar til en indisk kjøper.
Meglerkildene beskriver det som en sterk pris, ifølge Tradewinds. Målt etter flåteverdi ville rederiet dermed blitt verdens største.
Gener8 er inne i en periode med fokus på flåtefornyelse og har solgt flere skip tidligere år - både til skraping og til videre drift. Etter salget av «Gener8 Poseidon» har rederiet en flåte på totalt 32 tankskip derav 21 VLCCer. Frontline-fusjonI slutten av mai uttalte kilder til Wall Street Journal at den John Fredriksen-dominerte konkurrenten Frontline var i samtaler med Gener8 Maritime om en mulig sammenslåing.Den kombinerte flåten til de to rederiene som ville bestått av totalt 86 tankskip, ville ifølge tall Vesselsvalue satte sammen for Hegnar.no, være verdt 4.106 millioner dollar, eller rett i underkant av 35 milliarder kroner. Oppkjøpsplanene ble imidlertid lagt på is i slutten av juni, på grunn av endrede markedsforhold.Etter at oppkjøpet ble lagt på hylla, uttalte toppsjef i Frontline Robert Hvide Macleod til nyhetsbyrået TDN Finans at rederiet er svært komfortable med å gå videre på egen kjøl, men poengterte samtidig at Frontline fremdeles tror at bransjen på et tidspunkt burde konsolideres ytterligere.