Torstein Tvenge - Foto: Finansavisen

Har solgt Bank Norwegian-aksjer for 26,3 mill.

Investor Torstein Tvenge har den siste måneden solgt 800.000 aksjer i flybanken.

Norwegian Finans Holding har steget 9 prosent den siste måneden og nesten 38 prosent siden nyttår.I løpet av den siste drøye måneden har Torstein Tvenge lempet ut til sammen 800.000 aksjer i Bank Norwegian - nær all-time high.Ifølge Dagens Næringsliv sto investoren oppført med 3,6 millioner i morselskapet Norwegian Finans Holding 18. september i år, mens en fersk aksjonærutskrift viser at Tvenges aksjekapital er rredusert til 2,8 millioner aksjer i selskapet.Fra aksjonæroversikten fremgår det at Tvenge sist uke solgte 260.494 aksjer for rundt 26 millioner kroner. Høydeskrekk?Altitude Capital, hvor Tvenge eier 1,11 prosent av aksjene i, står mandag oppført med 1,3 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding, og har på drøye to uker kvittet seg med 50.000 av aksjene i eierselskapet til Bank Norwegian. Protector Forsikring har solgt over 1,9 millioner aksjer siden slutten av august, og står mandag oppført med 1,74 millioner aksjer i selskapet. - Bank Norwegian har hatt en veldig stor posisjon hos oss. De siste ukene har aksjekursen steget mye, og vi har derfor valgt å redusere til normal posisjon, sier investeringsansvarlig i Protector Forsikring, Dag Marius Nereng, til DN.Store aksjonærer - store verdierNorwegian Finans Holding (NOFI) er blitt handlet rundt all-time high på 102 kroner siden 13. oktober. Det verdsetter banken til 19 milliarder kroner.Flyselskapet Norwegian er største aksjonær i banken og eierandelen har da en verdi på drøy 3,3 milliarder kroner.Styreleder i banken og i flyselskapet, Bjørn Halvor Kise, eier gjennom Brumm AS drøyt 7,6 millioner aksjer i banken. De har da en verdi på 777,5 millioner kroner.Lars Ola Kjos eier gjennom Green 91 AS 6,3 millioner aksjer til en verdi av 644 millioner kroner.Stenshagen Invest har drøyt 6 millioner aksjer til en verdi av 617 millioner kroner, etter å ha solgt 2 millioner aksjer i begynnelsen av september på kurser rundt 90 kroner, tilsvarende totalt 180 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også