Hermanrud om krakk, panikk og tapte penger

Peter Hermanrud - Foto: Finansavisen

Vi nærmer oss 30 årsdagen for børskrakket i 1987. Peter Hermanrud (59) var den gang 29 år gammel og hadde et trainee-opphold som aksjeanalytiker hos meglerhuset Montgomery Securites i San Francisco.- Det var relativt dramatisk. En helt grusom og trykket stemning. Det var ikke langt fra panikk, og alle forsto alvoret. Kunder hadde tapt mye penger. Mange av dem som jobbet der hadde helt sikkert tapt mye penger selv. Jeg lærte noe om hvordan psykologien forandrer seg fra en dag til den neste. Den dagen gikk det fra en følelse av at det aldri skulle slutte å stige til spørsmål om det kunne gå helt i null, sier Hermanrud til dn.no.Han synes at det i ettertid er interessant å se hvilke konsekvenser som oppsto som følge av krakket. Lærdommen er at vi oftest overvurderer betydningen av hendelser som føles veldig dramatisk der og da.- Jeg tror ikke mye på at det blir noen katastrofe det neste året eller to. Jeg tror på en korreksjon på rundt ti prosent over et par uker. Det ligger an til å komme ganske kjapt – innen noen få måneder, sier Hermanrud til dn.no.


Les også