Kjendisinvestorer laster opp i Fred. Olsen Energy

Tre fremtredende investorer har den seneste uken tatt et jafs av riggselskapet som ikke lenger har en eneste rigg på kontrakt. 

Børs

Det tradisjonsrike norske riggselskapet Fred. Olsen Energy stiger over ti prosent på Oslo Børs mandag morgen.Aksjekursen til selskapet som la frem tall onsdag i forrige uke, har dermed steget hele 45 prosent den seneste uken.Siden midten av juli nærmer oppgangen seg tregangeren.Noe av oppgangen den siste uken skyldes nok at Spetalen-brødrene har dukket opp på aksjonærlisten i det skadeskutteselskapet som fortsatt er ned nær 93 prosent siden toppen på nesten 300 kroner høsten 2013. Les også:  Fred. Olsen Energy-sjefen er optimistIfølge tall fra Oslo Børs har det Øystein Stray Spetalen-kontrollerte selskapet Tycoon Industrier AS ,kjøpt seg opp til å bli sjette største aksjonær i riggselskapet den seneste uken med  totalt 1,5 prosent av de utestående aksjene.Broren Eigil Stray Spetalen har gjennom selskapet sitt Kristianro AS, kjøpt 321.495 aksjer i selskapet, tilsvarende 0,48 prosent.Investor Ketil Skorstad har gjennom sitt heleide selskap Tigerstaden AS, kjøpt 250.000 aksjer i selskapet og går dermed inn som den 29. største aksjonæren i riggselskapet. Les også: Reddet med et nødskrikEtter at den 42 år gamle semiriggen "Bideford Dolphin" nå har avsluttet sin kontrakt med Statoil, har selskapet ingen av riggene sine på kontrakt.  Selskapet ser imidlertid økende aktivitet på norsk sokkel, og markedsfører blant annet det moderne boreskipet "Bolette Dolphin" aggresivt for nye kontraktsmuligheter. "Bolette Doplhin" skulle opprinnelig jobbe for Anadarko til juli 2018, men i sommer ble denne kontrakten terminert rundt ett år før tiden. Les også:  Åpner for kurseksplosjon i Fred. Olsen Energy

fred. olsen energy
riggselskaper
øystein stray spetalen
ketil skorstad
Nyheter
Børs