Knalltall fra teknologigiganter

Trampeklapp fra investorene (utvidet).

Teknologigigantene Amazon, Microsoft og Alphabet har alle lagt frem kvartalstall etter stengetid på Wall Street torsdag.Og det var mye god lesning for aksjonærene.AmazonAmazon leverte en inntjening på 52 cent per aksje av inntekter på 43,7 milliarder dollar i 3. kvartal.Inntektene steg dermed hele 34 prosent fra samme periode i fjor.Reuters-konsensus lå ifølge CNBC på tre cent per aksje i inntjening av inntekter på 42,14 milliarder dollar.Inntektene fra Amazon Web Services (AWS - cloud computing) spratt opp 42 prosent til 4,58 milliarder dollar.Markedet reagerer med å sende aksjen opp 8,3 prosent til 10,53 dollar i etterhandelen på New York.Mer om tallene her. MicrosoftMicrosoft melder om et resultat per aksje, eksklusive engangseffekter, på 84 cent i sitt regnskapsmessige 1. kvartal 2018.Inntektene kom inn på 24,54 milliarder dollar.Reuters-konsensus pekte mot 72 cent per aksje i inntjening av inntekter på 23,56 milliarder dollar.Aksjen stiger 3,6 prosent til 81,40 dollar i etterhandelen.Mer om tallene her. AlphabetAlphabet (Google) bidrar også til ekstase på Wall Street torsdag.Justert resultat per aksje i 3. kvartal kom inn på 9,57 dollar per aksje, etter inntekter på 27,77 milliarder dollar.I samme periode i fjor tjente Alphabet 7,25 dollar per aksje av inntekter på 22,45 milliarder dollar. Topplinjeveksten ble dermed på 24 prosent.Reuters-konsensus pekte mot 8,33 dollar per aksje i inntjening av inntekter på 27,2 milliarder dollar.Annonsene på Google får ifølge CNBC flere klikk enn ventet, men samtidig koster det Alphabet noe mer enn ventet å få inn denne trafikken.Alphabet stiger 2,8 prosent til 1.000 dollar i etterhandelen.Mer om tallene her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker