Førstkommende torsdag skal aksjonærene i henholdsvis det britiske riggselskapet Ensco og det amerikanske riggselskapet Atwood Oceanics stemme over
forslaget om en fusjon som innebærer at Ensco tar over Atwood gikk hardt ut i et åpent brev- Vi tror på det sterkeste at Enscos foreslåtte oppkjøp av Atwood ikke er i beste interesse for Enscos aksjonærer på grunn av dets høye kostnader, dårlige timing og overdrevne risiko, het det blant annet i brevet fra forvalteren.Les også: Ensco får bankstøtte i forbindelse med gigantoppkjøp- Etter en nøye gjennomgang, mener vi at en godkjennelse av fusjonen er i selskapets og aksjonærenes beste interesse og at mulighetene veier tyngre enn risikoen assosiert med transaksjonen, het det i en uttalelse fra Egan-Jones.Les også:  Riggsektorens heteste oppkjøpskandidater
i en ren aksjetransaksjon.Oppkjøpet har ikke falt i like god jord hos alle aksjonærene.En av dem som er sterkt i mot den foreslåtte riggfusjonen er kapitalforvalteren Arrowgrass Capital Partners som i starten av august og manet sine medaksjonærer til å stemme ned fusjonen.Den seneste uken har det imidlertid fusjonen fått støtte fra flere hold.Torsdag forpliktet Enscos bankforbindelser seg til å forlenge forfallsdatoen på selskapets rullerende kredittfasilitet med to år til september 2022 dersom fusjonen blir noe av og fredag kom to uavhengige rådgivende selskaper på banen med sin støtte til fusjonen. De rådgivende selskapene Egan-Jones og Glass Lewis har begge kommet med støtte til fusjonen og anbefaler aksjonærene til å stemme for på den kommende generalforsamlingen 5. oktober.- Fusjonen vil resultere i et velkapitalisert proforma selskap med en sterk likviditetsposisjon, het det videre.  Ledelsen og styret i begge selskapene har enstemmig anbefalt fusjonen for sine aksjonærer, og er følgelig svært fornøyd med støtten fra de uavhengige rådgiverne.- Vi er glad for at Egan-Jones har blitt med Glass Lewis i å anerkjenne de langsiktige strategiske og finansielle fordelene som Enscos oppkjøp av Atwood vil skape, sier konsernsjef i Ensco, Carl Trowell i en kommentar.