Milliardærklubb flokker seg rundt Ultimovacs

Skagen-nestor Kristoffer Stensrud har meldt seg inn.

Publisert 24. okt. 2017 kl. 11.24
Oppdatert 24. okt. 2017 klokken 11.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
(): Jobben med å finne kreftvaksiner er både tidkrevende, og ikke minst ressurskrevende.Bare spør Ultimovacs. Selskapet som utfører studier av føflekkreft har nå hentet 125 millioner kroner i ny kapital, skriver Finansavisen.MilliardærklubbenDen største nye investoren er Kristoffer Stensrud, som går inn med 15 millioner kroner.Stensruds formue er av Kapital vurdert til 1,3 milliarder kroner, noe som holdt til en delt 198. plass på .Skagen-nestoren melder seg dermed inn i det som er en milliardærklubb på eiersiden. Stein Erik Hagen, Sundt-arvingene, Anders Wilhelmsen og Bjørn Rune Gjelsten har vært med i flere år, og går ifølge avisen inn med 20–25 millioner kroner hver denne gang.- Vi vil nå starte forberedelser til en mulig børsnotering av Ultimovacs i løpet av 12-18 måneder, slik at flere fremtidige finansieringsalternativer kan vurderes nærmere, sier styreleder Ketil Fjerdingen til Finansavisen.Skal studere i USAVeien frem til en endelig vaksine er fortsatt lang.- Pengene vi har fått nå vil ta oss frem til start av fase 2-studiene. En tommelfingerregel er at disse koster én million per pasient, og det er ikke uvanlig at studien vil omfatte 3-400 personer slik at vi får svar på om vaksinen kan brukes til behandling av kreft, sier administrerende direktør Øyvind Arnesen.På avisens spørsmål om når resultatet av studien foreligger og vaksinen kan komme i kommersielt salg, anslår Arnesen sent i 2021.Nå vil han starte en ny studie i USA, der vaksinen brukes i kombinasjon med de mest brukte midlene innen immunterapi av kreft. Resultatene vil foreligge om 18 måneder.Priset til 675 millionerUltimovacs ble i denne siste emisjonen priset til 675 millioner kroner, skriver Finansavisen.Da milliardærene sist skjøt inn penger - i fjor høst - var prisingen 475 millioner før og 550 millioner kroner etter penger.Prisingen var ifølge avisen også den gang skrudd opp fra 365 millioner kroner ved kapitalinnhentingen før der igjen.