Det har blitt kjøpt og solgt svært mange skip innen alle segmenter i annenhåndsmarkedet så langt i år.Ifølge en rapport fra skipsmeglerhuset Clarksons Platou som er gjengitt av Tradewinds , var det ved utgangen av august blitt rapportert 1.092 salg på totalt 64,4 millioner dødvekttonn.Rekorden er på 84,4 millioner dødvekttonn fra 2014, mens det nest sterkeste året var 2007 da det ble solgt skip på totalt 83,5 dødvekttonn, ifølge skipsmeglerhuset.Analytiker Steve Wilcox sier at dersom den nåværende salgstakten opprettholdes, vil det bli ny rekord i år.Mens det er rekordhøy aktivitet i annenhåndsmarkedet, er nybyggingsaktiviteten nær historisk lave nivåer.
Dette forholdet kan bli tolket som en positiv indikator på at det kommer en generell rebalansering i shippingmarkedet, ifølge Clarksons Platou.