Norsk Hydro på sitt høyeste på ni år

Hovedindeksen står i skrivende stund (13:12) i 791,45, opp 0,13 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1,5 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et rødt Wall Street i går og stort sett positive Asia-børser tidligere i dag.Øyner viktige USA-tallHovedfokuset for investorene i dag blir ifølge Nordea Markets på inflasjonstallene fra USA.- Selv om Feds hovedsyn er at fallet i prisveksten den siste tiden i stor grad er midlertidig, uttrykte flere medlemmer på siste rentemøte at de fortsatt er litt i tvil om denne konklusjonen. En oppgang i prisveksten nå i september vil derfor gjøre både oss og markedet enda tryggere på at det blir en ny renteheving i desember, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen.- Et skuffende tall, på den andre siden, vil helt sikkert gi ny næring til tvilerne og sende lange renter ned. KPI for august viste et visst moment opp, da flere av komponentene som har holdt prisveksten nede kom litt opp igjen. Nå i september vil headline-inflasjonen trekkes opp av høyere bensinpriser som følge av orkanene Harvey og Irma. Men både vårt og Feds fokus vil ligge på kjerneinflasjonen som vi tror tar seg opp fra 1,7 til 1,8 prosent, fortsetter han.Får meglerhuset rett, skal det ifølge Olsen trolig mye til for å hindre en desember-økning.OljeprisenI oljemarkedet trekker prisene oppover, etter at gårsdagens lagertall fra amerikanske energimyndigheter viste et større trekk enn ventet for råoljelagre i forrige uke.Brent-oljen er ved lunsjtider opp 2,08 prosent til 57,46 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,84 prosent til 51,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,10 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Statoil er opp 0,31 prosent til 160,20 kroner.Ellers i olje falt Aker BP 0,3 prosent til 155,80 kroner ved børsåpning etter at Deutsche Bank har droppet kjøpsanbefalingen . Ved lunsjtider er imidlertid aksjen opp 0,38 prosent til 156,80 kroner. DNO er opp 1,18 prosent til 10,26 kroner etter at samme bank løftet kursmålet (men beholdt salgsanbefalingen).Norsk HydroSparebank 1 Markets oppgraderer anbefalingen på Norsk Hydro fra selg til nøytral. Kursmålet oppjusteres kraftig; fra 44 til 64 kroner.Norsk Hydro var på sitt høyeste på ni år i dag da aksjen var oppe i 61,40 kroner.Aksjen er ved lunsjtider opp 0,41 prosent til 61,25 kroner. Data ResponsData Respons har mottatt en ordre på 20 millioner svenske kroner fra en kunde innen industriell automasjon (Smart Factory).Ordren omfatter smarte løsninger som integreres i kundens produkter og systemer som selges i flere sluttmarkeder. Leveransene vil foregå i løpet av 2018.Aksjen er uforandret på 26,80 kroner. BWOFearnley Securities nedgraderer anbefalingen sin på BW Offshore til «reduser» fra «akkumuler», og setter kursmålet til 28 kroner.BW Offshores aksjekurs er ned rundt fire prosent siden årsskiftet, men siden konsernsjef Carl Arnet kjøpte 50.000 aksjer i selskapet til 19,20 kroner stykket 9. juni, er BW Offshore-aksjen opp nesten 40 prosent.Utviklingen skyldes blant annet et positivt resultat for 2. kvartal, at Catcher-prosjektet med Premier Oil går etter planen, både når det gjelder tid og budsjett, samt en økende oljepris.Aksjen var ned 4,5 prosent ved børsåpning, og faller 4,14 prosent ved lunsjtider, og omsettes i skrivende stund for 25,50 kroner. Norske SkogNorske Skog er på toppen av taperlisten, og faller 12,96 prosent til 0,47 kroner etter at en sentral obligasjonseier vender tommelen ned for styrets nye rekapitaliseringsforslag lansert onsdag.MedistimDNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Medistim til en kjøp-anbefaling fra en hold-anbefaling.«Medistim er ned rundt 11% siden vi tok anbefalingen ned til hold i forbindelse med Q2-rapporten i midten av august», skriver meglerhuset.Selskapet legger frem tall for 3. kvartal den 24. oktober.«Med helt marginale endringer i estimatene i forkant av rapporten ser vi ingen grunn til å justere kursmålet på NOK 74 pr aksje», fortsetter analytikerne i rapporten.Aksjen er opp 2,24 prosent til 68,50 kroner.KværnerFearnley Securities nedgraderer anbefalingen på Kværner fra kjøp til reduser. Kursmålet på 14 kroner opprettholdes.Aksjen faller 1,44 prosent til 13,65 kroner.TelenorTelenor som var dagens case hos Christiania Securities ved flere anledninger i juni og juli viser teknisk styrke igjen og er tilbake som dagens case.«Aksjen ligger i en stigende trend og er positiv både på kort, mellomlangt og langt sikt. Gulvet i den mellomlange stigende trenden fra starten av 2017 går rett over 150 kroner, mens taket ligger rett over 175 kroner», skriver meglerhuset. Torsdag sluttet Telenor på 165,00 og tester dermed dette støttenivået. Dette bør gi en reaksjon opp, mener Christiania. Aksjen har også støtte ved 157 og 155 kroner.«Vi anbefaler kjøp av Telenor med kursmål på 200 kroner, og ser dermed drøye 20 prosents oppside i aksjen sammenlignet med gårsdagens sluttkurs», heter det i oppdateringen.Pareto Securities overfører dekningen på Telenor-aksjen til en ny analytiker. Ifølge TDN Finans har det resultert i en salgsanbefaling og et kursmål på 140 kroner.Meglerhuset frykter økt konkurranse det norske telekom-markedet, med blant annet Atea som ny aktør i bedriftsmarkedet. I tillegg vises det til at Viettel går inn i telekom-markedet i Myanmar.Aksjen er ned 0,06 prosent til 164,90 kroner.