<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Northzone-gründere tjente over 200 mill.

Gevinst i strømmetjenesten Spotify og andre teknologiselskaper har gitt tre grunnleggere av fondet Northzone samlet 212 millioner kroner i inntekt på to år.

Publisert 30. okt. 2017
Oppdatert 30. okt. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord

Partnere i oppkjøpsbransjen, også kalt private equity (PE), er blitt nye lønnsvinnere i finans, skriver DN. Det gjelder særlig for tre nordmenn som var med å starte fondet Northzone for vel 20 år siden og spesialiserte fondene på oppstartsselskaper og teknologi.Bjørn Stray, Jan Tellef Thorleifsson og Torleif Ahlsand hadde ifølge ligningen mellom 40 og 48 millioner kroner i inntekt hver i fjor, skriver avisen.Det er særlig de siste to årene at inntektene har vært store, og de tre gründerne har hatt en samlet inntekt på 212 millioner kroner i 2015 og 2016.- Jeg har ingen kommentar til ligningstallene, sier Stray til DN.Stray og Thorleifsson er fortsatt aktive eiere og forretningspartnere, mens Ahlsand skal ha solgt seg ut og er permittert etter dom i Funcom-saken i april, skriver DN. Dommen er anket. Ingen av dem ønsker å kommentere den private avkastningen i Northzone.