Etter nedgang fra start, snudde stemningen raskt på Oslo Børs.Stemningen har steget videre utover dagen, og hovedindeksen står i skrivende stund i (13:30) i 787,58, etter en oppgang på 0,46 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.670 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av  i går og  tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 stiger 0,1 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 faller hhv. 0,3 og 0,1 prosent.Ser etter Draghi-signalerInvestorene venter ifølge Reuters på referatet fra september-møtet i Den europeiske sentralbanken (ECB), og vil der være på utkikk etter signaler om en evt. nedtrapping av den ultralette pengepolitikken.- Euroen risikerer ytterligere svekkelse hvis referatet uttrykker bekymringer for styrken i euroen, sier analytiker Lukman Otunuga i FXTM til nyhetsbyrået.Samtidig hersker det stor usikkerhet rundt fremtidig pengepolitikk i USA, der president Donald Trump har lovet en beslutning denne måneden på hvem som skal bli ny sentralbanksjef etter Janet Yellen når hennes periode er over i mai.EURUSD står i 1,1745 torsdag ettermiddag, noe som tilsvarer en liten dollarstyrkelse mot euroen i dagens handel.Samtidig holder den politiske spenningen seg høy i Spania, der Catalonia ifølge Reuters har varslet en erklæring om uavhengighet «innen dager».Spanske statsrenter har steget til sitt høyeste siden mars, mens Madrid-børsen går mot årets verste uke, selv etter en korreksjon oppover i dag.Toppmøte gir håp i oljeOljeprisene trekker noe oppover.Brent desember-olje stiger 0,7 prosent til 56,19 dollar fatet, og er opp fra rundt 55,80 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 50,07 dollar fatet.Fokus er på , og forventningen er at kuttavtalen forlenges.- Putin og Salman vil mest sannsynlig bli enige om, men ikke annonsere, en avtale om å forlenge den nåværende OPEC/non-OPEC-avtalen, men med forbehold om å kunne reduserer kuttene, sier konsulenter i Eurasia Group til Reuters.Samtidig viste tall i går at oljeeksporten fra USA nådde , mens Sharara-feltet i Libya er tilbake i produksjon etter to dager.- Oljenyhetene er motstridende. OPEC og Russland snakker om å forlenge produksjonskuttene, men tilbudssiden er fortsatt mer enn stor nok med kraftig stigende USA-eksport, sier analytiker Carsten Fritsch i Commerbank til nyhetsbyrået.Kurdisk krøll for DNO?På Oslo Børs stiger Statoil 1,3 prosent til 160,20 kroner.Ellers i olje Aker BP er opp 1,4 prosent til 155,20 kroner, mens DNO faller 5,8 prosent til 10,11 kroner.Fallet i sistnevnte kan henge sammen med uttalelser fra Tyrkias president Tayyip Erdogan om at Tyrkia, Iran og Irak vil ta en felles beslutning om å stenge oljerørledningen fra kurdisk Nord-Irak. Ifølge Reuters snakket Erdogan med media, inklusive TV-kanalene NTV og CNN Turk på sin retur fra Iran.Erdogan slår dermed tilbake etter at en folkeavstemning viste et overveldende flertall for kurdisk uavhengighet.Rekord for laksekjempeMarine Harvest er dagens klart mest omsatte aksje så langt, og stiger 0,9 prosent til 160,70 kroner.Dagens høyeste notering er 161,40 kroner, som for alle praktiske formål er intradag all-time high (post Pan Fish).I sjømat for øvrig har også Austevoll Seafood steget til all-time high torsdag. Aksjen har vært oppe i 85,75 kroner, men står nå i 85,25 kroner - uendret i dagens handel.Salmar er marginalt opp til 234,80 kroner etter en oppdatering om slaktevolum.Scatec Solar fortsetter oppgangen med nye 4,3 prosent til 46 kroner i kjølvannet av .Golden Ocean utmerker seg også positivt, med en oppgang på 2,9 prosent til 68,25 kroner.Norwegian-smellPå den negative siden merker vi oss Norwegian, som faller 3,5 prosent til 231,90 kroner etter dagens .Selskapet fraktet over 3,1 millioner passasjerer, og kabinfaktoren steg til 89,7 prosent.DNB Markets hadde ventet seg en yield-økning på 2,6 prosent til 42 øre. Meglerhuset gjentok i går sin salgsanbefaling på aksjen.Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen .- Det lille avviket var på yield og kabinfaktor, som var noe svakere enn det vi lå inne med. Men hvis man tar for seg yield så forklares det i hovedsak av at Norwegian flyr betydelig lengre enn de vi hadde lagt til grunn. Selskapet økte sektorlengden med 13 prosent, mens vi la til grunn ni prosent, sier han til TDN Finans.- Men med økt sektorlengde kommer også kostnadene ned, så det slår ikke noe særlig ut hvis man tar med kostnadsbildet, fortsetter han.Feilprising eskalererVinnerlisten toppes av Seabird Exploration, som stiger 14,0 prosent til 57 øre.Altså eskalerer bare det Finansavisen torsdag omtaler som ellevill feilprising av aksjen. Avisen viser til at investorer reddet selskapet ved å tegne én milliard nye aksjer til 10 øre. Enn så lenge er det usikkert når de nye aksjene kommer i handelen.Men når aksjene kommer, vil investorene pøse ut aksjene for å sikre gevinsten på mer enn fem ganger pengene, hvis ikke Seabird-kursen kommer ned i mellomtiden.Nærmest på vinnerlisten følger Apptix på pluss 10,0 prosent til 99 øre, mens African Petroleum legger på seg 6,0 prosent til 1,58 kroner.Vi tar også med Norske Skog, der akseptfristen for styrets rekapitaliseringsforslag går ut i dag klokken 17:00, . Aksjen stiger 4,3 prosent til 49 øre.Cowboyaksje til bunnsTaperlisten toppes av WR Entertainment, som faller 20,0 prosent til 40 øre på Merkur Market.På Oslo Axess faller Hugo Games 9,8 prosent til 46 øre etter innkallelse til ekstraordinær generalforsamling, der 80 prosent reduksjon av aksjekapital og antall utestående aksjer står på agendaen.Videre finner vi DNOs hovedeier RAK Petroleum og Merkur Market-noterte Sino Agro Food.De to faller hhv. 5,0 prosent til 9,29 kroner og 6,8 prosent til 11 kroner.Vi tar også med Napatech, som går tilbake 4,0 prosent til 21,90 kroner etter sine salgstall.