OIjemygg ser rødt - aksje stiger etter ny internasjonal avtale

Oljemygg faller kraftig etter ny oppdatering. Aksje stiger etter oppgradering og gode tall (oppdatert 09:29).

I likhet med i går er det en flat åpning på Oslo Børs tirsdag. Rett etter åpning står hovedindeksen i 785,99, etter en oppgang på 0,02 prosent. «Små bevegelser både i Asia (i natt) og USA (i går kveld), vil med stor sannsynlighet gi små bevegelser på Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Nyhetene preges for øvrig av spansk politikk, eller mangel på sådan (katalanerens ønske om løsrivelse)», skriver Netfonds og analysesjef Roger Berntsen i sin morgenrapport.OljeBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,22 prosent til 55,91 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,16 prosent til 49,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Statoil åpner ned 0,13 prosent til 158,70 kroner. Oljemygg faller etter oppdateringInteroil Exploration & Production ASA melder om en gjennomsnittlig olje- og gassproduksjon på 1.080 fat oljeekvivalenter pr dag fra Colombia i september 2017. Det er opp fra 968 fat oljeekvivalenter pr dag i august.Av dette var ren oljeproduksjon på 744 fat pr dag, opp fra 627 fat pr dag i august.Snittprisen oppnådd for oljen var 52,3 dollar pr fat, opp fra 49,8 dollar fatet i september.Interoil faller 9,30 prosent i åpningshandelen til 3,12 kroner.Tommelen opp til NextNext Biometrics Group opplyser i en melding at selskapet har signert en distribusjonsavtale med det tyske selskapet MTRIX GmbH for distribusjon av biometrisk autentiseringsløsninger.Distribusjonsavtalen gjelder både Tyskland, Østerrike og Sveits. Next-aksjen åpner opp 6,28 prosent til 47,40 kroner.Kun Navamedic og Havila Shipping stiger mer. Duoen er opp 10,39 prosent og 6,67 prosent, til henholdsvis 11,70 kroner og 16 øre. Ocean YieldOcean Yield har inngått avtale om forlengelse av bareboat charter-kontrakten for «Lewek Connector» til en rate på 40.000 dollar per dag.Ifølge en melding fra selskapet gjelder den nye avtalen frem til 15. november.Aksjen er ned 0,68 prosent til 72,75 kroner.Seabird ExplorationSeabird-aksjen steg mandag hele 27,27, etter at Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS flagget en eierandel på 6,62 prosent i Seabird. Spetalen kontrollerer nå 70 millioner aksjer i kjølvannet av emisjonen i seismikkselskapet i forrige uke, som gikk til 10 øre aksjen. Dette betyr at aksjene til Spetalen, med en kostpris på 7 millioner kroner, nå er verdt 41 millioner kroner.Seabird-aksjen stiger videre tirsdag nye 1,79 prosent til 59 øre. Anbefaler Stolt-NielsenPareto Securities oppgraderer sin anbefaling på Stolt-Nielsen fra hold til kjøp. Ifølge TDN Finans settes kursmålet til 140 kroner.I går kom tall som viste at Stolt-Nielsen fikk et resultat etter skatt på 18,5 millioner dollar i regnskapsmessige 3. kvartal 2016, som endte ved utgangen av august, mot 22,2 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 513,8 millioner dollar, sammenlignet med 474,1 millioner dollar i 3. kvartal 2016.