– Det er ingen avklaring ennå, skriver den tidligere Norske Skog-sjefen i en SMS til Dagens Næringsliv.På spørsmål om man er nærmere en avklaring nå enn før helgen, er svaret kort og greit «nei».Den nye deadlinen er nå satt til torsdag klokken 17. Det kommer fram i en  det kriserammede selskapet kom med tirsdag ettermiddag, snaue femten minutter før fristen for å bli enige gikk ut.– Vi trenger litt ekstra tid for å legge til rette de forskjellige initiativene fra aksjeeierne. Vi tror at utsettelsen av fristen vil øke sjansene for å få en løsning i havn, sier styreleder Christen Sveaas i børsmeldingen.Fristen har blitt forlenget flere ganger. Fristen for å akseptere styrets redningsplan gikk egentlig ut fredag i forrige uke, men ble så utsatt til tirsdag for deretter å bli forskjøvet med ytterligere to dager.RedningsplanDet kriserammede konsernet la mandag 18. september fram et forslag til rekapitaliseringsplan som et siste forsøk på å redde morselskapet Norske Skogindustrier ASA og flere av datterselskapene i konsernet.Planen innebar i korte trekk at dagens aksjonærer mister nesten alle sine verdier, og at to tredeler av dagens gjeld på 9 milliarder kroner blir omgjort til aksjer. I forslaget fikk de sikrede långiverne (de med pantelån) klart mest, mens de usikrede fikk klart minst, noe sistnevnte gruppe forsøker å få justert opp til sin fordel.Det er tidligere sådd tvil om at flere av de usikrede aksjonærene ser det hensiktsmessig å gå med på redningsplanen fordi de tror de likevel vil få større utbytte av en konkurs.Konkurs eneste alternativStyreleder Sveaas – som er største aksjonær – har imidlertid vært svært klar på at det eneste alternativet til redningsplanen som er lagt fram er en konkurs med en påfølgende vanskelig og langdryg prosess som ender med at de sikrede kreditorene overtar alt.Hvis partene blir enige om en redningsplan med minst 75 prosent støtte innen den nye fristen torsdag, går planen videre til ekstraordinær generalforsamling, der den trenger støtte fra to tredeler av aksjonærene for å bli vedtatt.