September var preget av sterk oljepris, stormen Irma og knallsterke børser, fastslår Nordnet i sin månedsoppdatering. Totalt omsatte meglerhusets kunder for 8,5 milliarder kroner i august. Antall handler var rekordhøyt med 329.000 handler. Nordnet-kundene nettosolgte aksjer for 151 millioner kroner i løpet av måneden.I september endte Oslo Børs opp hele 4,8 prosent.- Questerre Energy Corporation, Yara International og XACT OBX Bear var de mest kjøpte aksjene i september. Det er en blanding av spekulanter i Questerre og sykliske investorer som tror på global vekst og at Yara sin inntjening er på god vei tilbake. Deretter kommer XACT OBX Bear som igjen er på topp 3-listen, noe som tyder på at mange av kundene våre prøver å sikre porteføljen mot et børsfall, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i meldingen.- På salgssiden havner Songa Offshore øverst denne måneden. Aksjen har vært knallsterk og mange tar nok gevinst etter å hatt en fin reise med kraftig oppgang i september. Norwegian Air Shuttle var en av de mest solgte aksjene (..), sier Tom Hauglund.De mest handlede aksjene i september var Questerre Energy Corporation, Seadrill og NEL.- Questerre Energy Corporation har hatt en ekstrem volatil måned med nyheter, sterk børsoppgang, emisjon og har deretter falt tilbake. Seadrill har også vært volatil med restruktureringsplaner og masse rykter. NEL har gjort en emisjon på 2,5 kroner for å styrke arbeidskapitalen med hensyn til større ordrer, samt styrke deres finansielle posisjon. Emisjonen ble gjort med noe rabatt og har dermed tiltrukket seg økt aktivitet i aksjen, sier Hauglund.