(
FinansavisenI november i fjor la investorene Kristian og Roger Adolfsen 190 millioner kroner på bordet og sikret 20 prosent av aksjene i Tromsø-entreprenøren.
): – I år regner vi med å ha en omsetning på 5,5 milliarder kroner, med samme marginer som i fjor, sier adm. direktør i Tromsø-entreprenørselskapet Consto, Hans Kristian Seterlund.Kontrakt på to milliarderVeksten har vært heftig siden oppstarten i 2006. Selskapet omsatte i 2015 for 2,5 milliarder kroner. I september i fjor ekspanderte selskapet over grensen med kjøpet av 70 prosent av aksjene i entreprenørselskapet Byggbolaget i Värmland (BVV).Fredag kunne Consto notere seg for «jackpot» på BBV-kjøpet i form av en storkontrakt: 2.000 boliger til en kontraktsverdi på 2 milliarder svenske kroner skal selskapet bygge for Magnolia Bostad frem til 2021.– Dette er ti forskjellige kontrakter på ulike steder i Sverige, de fleste i Stockholm, opplyser Seterlund til Finansavisen.I tillegg har Consto og BBV nylig inngått en avtale verdt 530 millioner svenske kroner om bygging av 455 leiligheter i Nynäsham, tre mil sør for Stockholm. 4 mrd. i Norge i år– I Norge jobber vi blant annet mye med skoler og sykehus, forteller Seterlund til avisen.Selskapet bygger en ny fløy på Universitetet i Nord-Norge i Tromsø og et nytt PET-senter samme sted. Disse prosjektene er på henholdsvis 700 og 330 millioner kroner, og avsluttes i nær fremtid.I tillegg har de byggeoppdrag på Lovisenberg sykehus i Oslo på 500-600 millioner.Adolfsen-brødrene innIfølge Finansavisen priset det selskapet til 950 millioner kroner med en P/E på 10 basert på 2016-resultatet.Kommer Consto i mål i år med 5,5 milliarder og samme marginer som i fjor, vil resultatet etter skatt ende på rundt 140 millioner, hvilket gir Adolfsen en P/E på snaue 7.