Rally i en gammel traver - børshopp for supplyrederi

Et rush av resultater preger en fremadstormende Oslo Børs. 

Børs

Oslo Børs preges onsdag av en drøss med kvartalstall, og ikke minst at Storebrand har kjøpt Skagen.Rett før kl. 14:00 er hovedindeksen opp 0,78 prosent til 797 poeng og ligger dermed an til ny sluttrekord.Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.761 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er skrivende stund opp 0,22 prosent til 58,46 dollar fatet, mens WTI-oljen svekker seg 0,27 prosent til 52,33 dollar fatet.Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 57,66 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.Statoil åpnet ned, men snur opp 0,73 prosent til 166,10 kroner. DNO åpnet opp 5,0 prosent, men faller noe tilbake og er i skrivende stund opp 2,66 prosent til 10,05 kroner.StorebrandStorebrand melder om et resultat e tter skatt på 695 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 438 millioner kroner i samme periode i fjor.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat etter skatt på 434 millioner kroner.I tillegg har det blitt annonsert at Storebrand kjøper Skagen Fondene .Storebrand kjøper samtlige A-aksjer, og 10.000 B-aksjer i Skagen AS, tilsvarende 90,95 prosent av aksjekapitalen i selskapet og 99,9 prosent av stemmerettene.Storebrand betaler selgende aksjonærer 1,6 milliarder kroner for aksjene på transaksjonstidspunktet, hvorav 75 prosent er nyutstedte aksjer i Storebrand og 25 prosent i kontanter.Etter børsslutt tirsdag ble det dessuten kjent at  Storebrand Livsforsikring AS overtar Silvers forsikringsporteføljer  og tilbyr som Norges ledende sparekonsern en god løsning for Silvers pensjonskunder.Storebrand er opp 1,16 prosent til 69,65 kroner.AkastorAkastor melder om et resulta t etter skatt på 455 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot minus 160 millioner kroner i samme periode året før.27. juli solgte Akastor KOP Surface Products til Weir Group for 114 millioner dollar, noe som ga en gevinst på 716 millioner kroner.Akastor ASA opplyser at selskapet er i fremskredne samtaler med MITSUI & CO om å utvide samarbeidet til å inkludere AKOFS Offshore. Akastor regner med at transaksjonen vil frigjøre rundt 142 millioner dollar for aksjene i AKOFS.Akastor er opp 7,19 prosent til 17,90 kroner.TelenorTelenor melder om et resultat  etter skatt fra videreført virksomhet på 6.663 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 67 millioner kroner i samme periode året før.Nettoresultatet ble 6.496 millioner kroner, mot minus 3.996 millioner kroner i fjor.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 4.310 millioner kroner.Telenor stiger 4,61 prosent til 172,30 kroner på dagens høyeste omsetning.OrklaOrkla melder om et resultat  etter skatt på 5.461 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 1.093 millioner kroner i samme periode i fjor og forventet 5.377 millioner kroner.I tillegg har Orkla Food Ingredients' heleide datterselskap Idun Industri AS, inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Arne B. Corneliussen AS som er en ledende norsk ingrediensleverandørOrkla er ned 1,13 prosent til 82,85 kroner.HydroNorsk Hydro melder om et underliggende resultat  før finansposter og skatt på 2.446 millioner kroner i 3. kvartal 2017, ned fra 2.930 millioner kroner i 2. kvartal 2017.Det underliggende resultatet var ifølge TDN Finans ventet inn på 2.557 millioner kroner.Nedgangen reflekterer ifølge selskapet hovedsaklig høyere råvarekostnader og negative valutaeffekter.Hydro faller 0,24 prosent til 61,30 kroner.Fred. Olsen EnergyFred. Olsen Energy melder om et resultat etter skatt på minus 45,7 millioner dollar i 3. kvartal 2017, mot minus 33,9 millioner dollar i samme periode året før. Selskapet ser generelt sett en aktivitetsøkning på norsk sokkel, og mener markedet på britisk sokkel i økende grad er aktivt. Etter at semiriggen Bideford Dolphin er ferdig med Statoil-kontrakten sin denne måneden, sitter riggselskapet igjen uten kontrakter.Likevel stiger aksjen med hele 26,97 prosent til 19,30 kroner på Oslo Børs. - Aksjecaset i Fred. Olsen Energy har ekstrem risiko. Da er det naturlig at utslagene blir som i dag, sier analysesjef i SEB, Harald Øyen til Hegnar.no. Riggselskapet sikret seg i slutten av januar aksept for midlertidige lettelser i lånebetingelsene knyttet til en kredittfasilitet på to milliarder dollar.Disse lettelsene varer til utgangen av juni 2018. I tillegg har selskapet obligasjonsgjeld med forfall i starten av 2019.- Da kan dette gå veldig bra eller veldig galt, sier Øyen, og påpeker at selskapet er nødt til å gjøre noe det ikke har gjort på fire år for at det skal gå bra; sikre seg nye kontrakter. Selskapet opplyser i rapporten at boreskipet «Bolette Dolphin», som ligger i varmt opplag, markedsføres aggressivt for nye kontraktsmuligheter.XXLXXL melder om et resultat etter skatt på 152 millioner kroner i 3. kvartal i år, mot 124 millioner kroner i samme periode fjor.Konsensus pekte ifølge TDN Finans mot et resultat etter skatt på 157 millioner kroner.XXL er opp 4,4 prosent til 89 kroner.Solstad FarstadDet nyetablerte gigantrederiet med Kjell Inge Røkke og John Fredriksen på eiersiden, har gjort det svært dårlig på børsen siden sin debuten sin 22. juni.Styremedlem Harald Thorstein svarer følgende på spørsmål fra Finansavisen om når de tror markedet for offshore serviceskip vil normalisere seg og komme tilbake til nivåer som rederiene igjen kan tjene penger på:- Det er selvfølgelig vanskelig å si, men som aksjonær i Solstad Farstad har vi kjøpt oss den beste billetten til et bedret offshoreservicemarked.  Aksjen stiger 12,39 prosent til 6,26 kroner. 

oslo børs
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs