Hovedindeksen endte på 789,24 torsdag, etter en oppgang på 0,68 prosent.Nok en sluttrekord er dermed et faktum.Indeksen var en hårsbredd unna å passere 790-merket, men nådde ikke høyere enn 789,92 i dagens handel. Det er uansett ny intradag all-time high.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.479 millioner kroner.til nye rekorder, etter at antallet kom inn lavere enn ventet i forrige uke.  oppmuntrer også.Toneangivende Europa-børser utviklet seg blandet.Britiske FTSE 100 steg 0,5 prosent, tyske DAX falt marginalt, mens franske CAC 40 endte opp 0,3 prosent.ECB holder trykketInvestorene fikk torsdag servert referatet fra september-møtet i Den europeiske sentralbanken (ECB), og fant der at innledende diskusjoner ble holdt om endringer i bruken av pengepolitiske virkemidler, deriblant en nedtrapping av obligasjonskjøpsprogrammet.Men det var bred enighet i ECBs styringsorgan (governing council) om at  for å bygge opp et inflasjonspress.Ifølge referatet blir det også understreket at svingningene i eurokursen representerer en kilde til usikkerhet.EURUSD står i 1,1715 torsdag ettermiddag, noe som betyr at euroen svekker seg mot dollaren i dagens handel.Samtidig holder den politiske spenningen seg høy i Spania, der Catalonia ifølge Reuters har varslet en erklæring om uavhengighet «innen dager».Spanske medier melder torsdag ettermiddag at  møtet som Catalonias parlament har planlagt å ha mandag for å erklære uavhengighet for regionen.Spanske statsrenter har steget til sitt høyeste siden mars, mens Madrid-børsen går mot årets verste uke, selv etter en korreksjon oppover i dag.Toppmøte gir håp i oljeOljeprisene trekker oppover.Brent desember-olje stiger 1,7 prosent til 56,72 dollar fatet, og er opp fra rundt 55,80 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 1,3 prosent til 50,63 dollar fatet.Fokus er på , og forventningen er at kuttavtalen forlenges.- Putin og Salman vil mest sannsynlig bli enige om, men ikke annonsere, en avtale om å forlenge den nåværende OPEC/non-OPEC-avtalen, men med forbehold om å kunne reduserer kuttene, sier konsulenter i Eurasia Group til Reuters.Samtidig viste tall i går at oljeeksporten fra USA nådde , mens Sharara-feltet i Libya er tilbake i produksjon etter to dager.- Oljenyhetene er motstridende. OPEC og Russland snakker om å forlenge produksjonskuttene, men tilbudssiden er fortsatt mer enn stor nok med kraftig stigende USA-eksport, sier analytiker Carsten Fritsch i Commerbank til nyhetsbyrået.Kurdisk krøll for DNO?På Oslo Børs steg Statoil 1,6 prosent til 160,70 kroner.Ellers i olje endte Aker BP opp 1,8 prosent til 155,70 kroner, mens DNO falt 4,1 prosent til 10,29 kroner.Fallet i sistnevnte kan henge sammen med uttalelser fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om at Tyrkia, Iran og Irak vil ta en felles beslutning om å stenge oljerørledningen fra kurdisk Nord-Irak. Ifølge Reuters snakket Erdogan med media, inklusive TV-kanalene NTV og CNN Turk på sin retur fra en endagstur til Iran.Erdogan slår dermed tilbake etter at en folkeavstemning viste et overveldende flertall for kurdisk uavhengighet.- Hele KRGs luftrom (KRG = kurdiske regionale myndigheter) vil bli stengt ned, og flyvninger er allerede forbudt. Hvem er det som kan dra dit? Snart vil grensene bli stengt også. Hvordan skal du gå inn og ut? sa Erdogan ifølge Bloomberg i en tale i presidentbygningen i Ankara torsdag.Rekord for laksekjempeMarine Harvest ble dagens nest mest omsatte aksje, men endte ned 0,1 prosent til 159 kroner.Dagens høyeste notering ble 161,40 kroner, som for alle praktiske formål er intradag all-time high (post Pan Fish).Laksekjempen var på dette nivået priset til 79 milliarder kroner.I sjømat for øvrig steg Austevoll Seafood 0,6 prosent til 85,75 kroner, som er ny all-time high.Salmar la på seg 0,6 prosent til 236,10 kroner etter en .Scatec Solar fortsatte oppgangen med nye 2,7 prosent til 45,30 kroner i kjølvannet av .Golden Ocean og Orkla utmerket seg også positivt, med oppganger på hhv. 2,0 prosent til 67,70 kroner og 2,1 prosent til 83,60 kroner.Norwegian-smellPå den negative siden merker vi oss Norwegian, som falt 3,4 prosent til 232 kroner etter dagens .Selskapet fraktet over 3,1 millioner passasjerer, og kabinfaktoren steg til 89,7 prosent.DNB Markets hadde ventet seg en yield-økning på 2,6 prosent til 42 øre. Meglerhuset gjentok i går sin salgsanbefaling på aksjen.Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen .- Det lille avviket var på yield og kabinfaktor, som var noe svakere enn det vi lå inne med. Men hvis man tar for seg yield så forklares det i hovedsak av at Norwegian flyr betydelig lengre enn de vi hadde lagt til grunn. Selskapet økte sektorlengden med 13 prosent, mens vi la til grunn ni prosent, sier han til TDN Finans.- Men med økt sektorlengde kommer også kostnadene ned, så det slår ikke noe særlig ut hvis man tar med kostnadsbildet, fortsetter han.Feilprising i SeabirdVinnerlisten ble lenge toppet av Seabird Exploration, som på det meste steg 34 prosent til 67 øre.Utover ettermiddagen roet aksjen seg ned, og endte til slutt på 50 øre, uendret fra gårsdagens handel.Finansavisen omtalte torsdag ellevill feilprising av aksjen. Avisen viser til at investorer reddet selskapet ved å tegne én milliard nye aksjer til 10 øre. Enn så lenge er det usikkert når de nye aksjene kommer i handelen.Men når aksjene kommer, vil investorene pøse ut aksjene for å sikre gevinsten på fem ganger pengene, hvis ikke Seabird-kursen kommer ned i mellomtiden.Høyt på vinnerlisten finner vi også African Petroleum på pluss 10,7 prosent til 1,65 kroner og Avocet Mining på pluss 10,2 prosent til 2,70 kroner.Vi tar også med Norske Skog, der akseptfristen for styrets rekapitaliseringsforslag går ut i dag klokken 17:00, . Aksjen steg 4,3 prosent til 49 øre.Cowboyaksje til bunnsI toppen av taperlisten finner vi WR Entertainment, som falt 16,0 prosent til 42 øre på Merkur Market.Aller mest falt Oslo Axess-noterte Hugo Games, nærmere bestemt med 17,7 prosent til 42 øre etter . Der står 80 prosent reduksjon av aksjekapital og antall utestående aksjer på agendaen.Videre finner vi EAM Solar og Merkur Market-noterte Sino Agro Food.De to falt hhv. 6,4 prosent til 32,40 kroner og 8,5 prosent til 10,80 kroner.Vi tar også med Napatech, som gikk tilbake 4,8 prosent til 21,70 kroner .