Fredag sluttet brent-oljen på 56,79 dollar etter å ha blitt omsatt på nær 60 dollar fatet tidligere i uken, og dermed vært på det høyeste nivået på mer enn to år. Henrik Sommerfelt mener festen er avlyst allerede, og at det gir en "short-mulighet" for tradere.- Nye tall indikerer at OPECs produksjon i september økte med 50,000 fat. Dette er et tegn på at OPEC ikke helt klarer å holde seg til det avtalte produksjonskuttet, skriver han i en kommentar og legger til at Libya økte produksjonen i september, og i tillegg at Irak hadde en økning i eksporten. - Individuelle OPEC-land er ofte mer opptatt av egne interesser enn hva som er best for gruppen som helhet. Når det skjer, undermineres det koordinerte produksjonskuttet, fortsetter Sommerfelt.Videre viser han til at Saudi-Arabia nå  snakker om å utvide produksjonskuttet med ytterligere tre måneder frem til juni 2018, men med den egenrådige politikken mange land fører, så er ikke det noe tradere tar på alvor.Backwardation- Fremover viser tall fra Bloomberg at markedet går inn i såkalt «backwardation», hvilket betyr at prisen i fremtiden er lavere enn hva den er i dag, skriver Sommerfelt og påpeker at dette er spesielt tydelig for brent-oljen. 
- Dette er en «short»-mulighet for tradere som vil vedde mot at oljeprisen skal opp mot gamle høyder, i hvert fall ikke med det første, skriver han. Ifølge Sommerfelt var 66 prosent av posisjonsverdiene til CMCs kunder salgsposisjoner på både brent og WTI olje fredag ettermiddag. SkattekuttFredag ettermiddag hadde 76 prosent av CMCs kunder salgsposisjon på S&P500, og tilsvarende andel hadde også salgsposisjon for Dow Jones.
Han viser også til at den ukentlige riggtellingen til Baker Hughes viste en økning på fem aktive rigger til 940, noe som indikerer at aktiviteten tar seg opp. Kundene til CMC Market er heller ikke spesielt positive til amerikanske aksjer.Traderne avventer hvordan Donald Trumps forslag til skattekutt vil utspille seg, ifølge Sommerfelt.Det har vært knyttet stor spenning til innretningen på skattekuttene, og når de vil bli innført. Den amerikanske presidenten ønsker å kutte selskapsskatten fra 35 til 20 prosent, i tillegg til å gjøre en gjennomgang av personskattenivået. Til tross for at Trump ikke fikk opphevet Obamacare, er tradere mer opptatt av hva Trump kan få til med skattesystemet, skriver han.