Sjefstrateg: - Aksjer er som sukker

Det er ikke uten grunn at børsene i USA, Europa og Japan stiger til nye høyder.

Aksjemarkedene i både USA, Europa og Japan har i år satt flere nye rekorder. Dette er på grunn av markant lavere omsetning og fall i investeringene, mener sjefstrateg, skriver Børsen.dk.Nettstedet trekker frem at de amerikanske aksjemarkedene er rammet av et paradoks, som gjør investorene nervøse for at en av historiens lengstvarende oppturer nå går mot slutten.SE OGSÅ: Sjefstrateg Peter Hermanrud ser korreksjonTirsdag brøt Dow Jones for første gang gjennom 23.000 - men sluttet ikke over før dagen etter. Det var også første gang i historien at indeksen - fire ganger på et år - har steget med 1.000 poeng. Samtidig er handelsvolumet i USA kraftig ned, og investorene trekker penger ut av aksjefond.Hittil i oktober er handelen på NYSE, Nasdaq, NYSE American og NYSE Arca 22 prosent lavere enn sist års gjennomsnitt, og 12 prosent lavere enn gjennomsnittet for hele året i år.Børsen.dk skriver at investorer i løpet av 3. kvartal 2017 trakk ut 36 milliarder dollar av aksjefond. Det har likevel ikke stoppet Dow Jones fra å sette 51 nye børsrekorder i år.- Ja, det er et paradoks, men det skyldes at kontantdelen hos de større investorene på den ene siden er høy, og at det på den andre siden ikke er så mange alternativer til aksjer. Aksjene er som sukker, man vil gjerne ha det, selvom man vet det er usunt, sier sjefstrateg Tine Choi Danielsen, i Danske Bank.