Sjefstrateg mener høydepunktene står i kø

Her er ukens høydepunkter.

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management slår fast at det går mot en begivenhetsrik uke; rapporteringssesongen fortsetter for fullt, vi får ledende indikatorer i Kina og USA, tall for BNP i Europa, rentemøte i USA og Japan, og sist men ikke minst; arbeidsmarkedsrapport i USADet er en fullpakket uke på både nøkkeltallsfronten og for rapporteringssesongen. Dette er den siste av de store ukene for selskapsrapporteringen i USA, og blant annet står Apple på menyen. «Rapporteringssesongen begynte svakt i USA, men har etterhvert bedret seg. Etter denne uken kan vi stort sett trekke sluttkonklusjonene for Q3-rapporteringen for amerikanske selskaper, mens vi ennå må vente noen uker på å gjøre det samme for Europa og Japan», skriver Nordea-strategen i en oppdatering.Her finner du ukens tall på Oslo BørsVi får en rekke PMIer fra Kina denne uken. Indeksene ligger i sum rett over 50-streken, og vil nok fortsette med det.«Dermed signaliserer de bra, men lavere vekst enn det vi har sett de siste årene i Kina. Dette er helt i tråd med vår forventning til økonomisk vekstutvikling i Kina – svakere, men ikke svak. Dermed utgjør utviklingen ingen direkte trussel for aksjemarkedene på kort sikt», mener Husebye Rein.Vi får også BNP-veksten for eurosonen, som ventes å være god, dog et hakk svakere enn det vi så i andre kvartal. Det er rentemøte både i USA og i Japan. Det ventes ingen endringer fra noen av sentralbankene, så trolig blir møtene ifølge strategen like kjedelige som Norges Banks møte i forrige uke.Ledende indikatorer har vært knallsterke for USA den siste tiden. Denne uken får vi både ISM-indeksene for industrien og servicenæringen. Begge ligger i dag rundt 60, som er et svært høyt nivå.Nordea venter at indeksen skal falle svakt tilbake, men fremdeles være på et nivå som signaliserer svært sterk vekst i USA, og sterkere vekst enn det vi venter vil bli oppnådd.«Arbeidsmarkedsrapporten vi fikk for september var kraftig preget av orkanene som herjet USA. For første gang på svært lenge fikk vi et fall i antall nye sysselsatte, med ca. 30.000. Denne måneden venter vi det stikk motsatte bildet, at vi vil få en kraftig rekyl i antall nye sysselsatte med hele 325.00. Dermed vil arbeidsmarkedet i USA fortsette sin sterke utvikling, skriver Husebye Rein.


Les også