Sparebank 1 SMN banker til

Høy vekst og lavere tap vises på bunnlinjen.

Ivan Kverme

SpareBank 1 SMN melder om et resultat etter skatt på 491 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 414 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per egenkapitalbevis ble 2,41 kroner, mot 2,00 kroner ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 607 millioner kroner, sammenlignet med 500 millioner kroner i fjor.Resultat før tap ble 694 millioner kroner, mot 630 millioner kroner året før.Netto renteinntekter beløp seg til 559 millioner kroner, sammenlignet med 449 millioner kroner i 3. kvartal 2016.Høy vekst, lavere tapHøy vekst og mange nye kunder preger ifølge banken også dette kvartalet.Etter årets ni første måneder er tapene er blitt betydelig redusert fra samme periode i fjor, fra 417 til 263 millioner kroner.Tapene knytter seg i hovedsak til offshoresegmentet.- Vi følger den økonomiske utviklingen i Trøndelag og Møre og Romsdal tett, og ser at det nå går betydelig bedre, også i de delene av regionen som har hatt utfordringer. Vårt konjunkturbarometer, hvor vi tar næringslivet i regionen på pulsen, viser at bedriftene er mer optimistiske og at det er lysere utsikter. Dette gjenspeiles også i reduserte tap for banken, sier banksjef Finn Haugan i en kommentar.Rapporten her.