Statoil-kontrakt til Ocean Rig

Sikrer seg én ny kontrakt og én forlengelse.

Riggselskapet Ocean Rig blitt tildelt en kontrakt av Statoil for boring av en brønn offshore Tanzania med det 2011-bygde boreskipet «Ocean Rig Poseidon».Kontrakten har ventet oppstart i første kvartal 2018, opplyser selskapet. I tillegg har Lundin Norway erklært den femte opsjonen for forlengelse av den eksisterende kontrakten med den 2001-bygde semiriggen «Leiv Eiriksson».Semiriggen er nå sikret arbeid til minst mars 2018. Dersom Lundin velger å erklære de resterende syv énbrønns-opsjonene, har riggen arbeidet til midten av 2019. Ocean Rig opplyser at ordrereserve øker med rundt 20 millioner dollar som følge av den nye kontrakten til «Ocean Rig Poseidon» og utøvelsen av opsjonen for «Leiv Eiriksson».- Vi er glade for å sikre ytterligere arbeid for riggene våre etter den vellykkede fullføringen av restruktureringen vår. Vår sterke balanse har økt evnen vår til å delta i anbudsrunder for kundene våre, samt muligheten til å tilby konkurransedyktige løsninger sånn at vi kan gå etter de mulighetene som gir mest forretningsmessig mening, sier styreleder og konsernsjef i Ocean Rig, George Economou i en kommentar.