Sterke tall fra Coca-Cola

Hever bunnlinjen til tross for lavere inntekter. 

This Thursday, April 28, 2016, photo shows bottles of Coca-Cola in Concord, N.H. Coca-Cola Co. reports financial results Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Jim Cole) Jim Cole
Børs

Coca Cola leverte onsdag et resultat etter skatt på 1,44 milliarder dollar i regnskapsmessig 3. kvartal 2017, mot 1,05 milliarder dollar i samme periode året før.Drikkevaregiganten greide å øke resultatet til tross for at brussalget det siste kvartalet har ligget i ro, og fremhever Coca Colas nye fokus på inntektsvekst fremfor volumvekst. Selskapet skriver også i kvartalsrapporten at resultatene gjenspeiler forsøket på å diversifisere seg utover de klassiske sukkerholdige drikkevarene.Salget i meieriprodukter og te økte i kvartalet med 1 prosent. Resultat per aksje ble 0,33 dollar, mot 0,24 dollar ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 1,67 milliarder dollar, sammenlignet med 1,43 milliarder dollar i fjor.Driftsresultatet ble 2,12 milliarder dollar, mot 2,27 milliarder dollar året før.Driftsinntektene falt cirka 15 prosent til 9,08 milliarder dollar, sammenlignet med 10,63 milliarder dollar i regnskapsmessig 3. kvartal 2016. 

coca-cola
Nyheter
Børs