Stjerneforvalter mener markedet overreagerer - laster opp i DNO

Audun Braastad

Økt politisk risiko til tross, forvalter Martin Mølsæter fortsetter å hamstre aksjer i oljeselskapet.

DNO-aksjen har fått hard medfart på Oslo Børs den siste måneden som følge av uro i den kurdiske regionen i Nord-Irak der selskapet opererer.Siden kurderne gjennomførte en folkeavstemning om løsrivelse fra resten av Irak 25. september, har selskapets aksjekurs falt med rundt 13 prosent.En av dem som opprettholder stor tro på selskapet, til tross for økt geopolitisk risiko, er stjerneforvalter Martin Mølsæter. Ifølge en fersk aksjonæroversikt, økte stjerneforvalterens fond, First Generator, beholdningen i DNO med 1.676.657 aksjer i forrige uke.First Generator eier dermed totalt 14.140.737 DNO-aksjer, noe som tilsvarer 1,30 prosent av de utestående aksjene og gjør fondet til den fjerde største aksjonæren i selskapet.- Det stemmer at vi har økt beholdningen siste uken siden vi tror aksjen har overreagert på hendelsene i Nord-Irak, sier Martin Mølsæter til Hegnar.no.Sterke interesserEn talsperson fra DNO uttalte tidligere i oktober til nyhetsbyrået Bloomberg at oljeeksporten fra kurdiske regionale myndigheter (KRG) gjennom Tyrkia ventes å fortsette på tross av reaksjoner på uavhengighetserklæringen.«Bore- og produksjonsoperasjonene på DNOs lisenser i Kurdistan fortsetter uforstyrret, og det samme gjør eksportbetalingene fra kurdiske regionale myndigheter», het det i en epost sendt til nyhetsbyrået. Forventningen om at oljeeksporten vil fortsette som normalt ble begrunnet med oljens viktighet for det globale markedet, og antallet parter som har en interesse av å opprettholde eksportvolumene fra området.Mølsæter er av samme oppfatning. - Jeg tror at sterke interesser fra Russland, USA og til og med Tyrkia som har vesentlige økonomiske interesser i den kurdiske delen av Nord Irak, vil bidra til at kurderne fortsatt vil få operere relativt fritt, selv om de ikke blir uavhengige, sier han.Forvalteren viser til at Rosneft nylig undertegnet en avtale med de kurdiske selvstyremyndighetene hvor de ville betale flere milliarder for tilgang til fem oljeblokker i den kurdiske delen av Nord-Irak.- I tillegg ville de oppgradere oljerørledningen til Tyrkia, slik at kapasiteten øker med ca. 50 prosent, legger han til. Selv om utviklingen i Nord-Irak virker dramatisk fra et norsk ståsted, peker Mølsæter på at det ikke er uvanlig at handelen i området går sin gang til tross for konflikter. - I denne regionen er man paradoksalt nok vant med å handle med hverandre, selv om man skyter på hverandre, sier han.- Det er litt uvant for en nordmann å forholde seg til dette, men det skaper muligheter for aktive investorer.


Les også