Støle: Da går man glipp av mye god avkastning

Pareto-eier Svein Støle bryr seg ikke så mye om børsindekser og gjennomsnittsbetraktninger.

Tirsdag 20. oktober 1987 opplevde Oslo Børs sitt største fall på en enkeltdag noensinne. Fallet var på 19 prosent. Svein Støle, daglig leder og hovedaksjonær i Pareto, husker ifølge DN børskrakket veldig godt. Han var 24 år, journalist i Kapital og sto selv ved et veiskille.- Jeg leide leilighet og hadde investert alle pengene mine og vel så det i aksjer. Uken før hadde jeg fått drømmejobben som analytiker i ABG Sundal Collier. Jeg sa opp journalistjobben mandag morgen 19. oktober, og på ettermiddagen falt Dow Jones med drøyt 20 prosent.- Det var like ille som ved starten til de harde 30-årene ble det sagt på nyhetene. Jeg var helt sikker på at jeg kunne glemme både analytikerstillingen og å få jobben i Kapital tilbake. Men Jan Petter Collier holdt ord, jeg startet hos ham tre måneder senere, og verden gikk videre, sier Støle til avisen.I ettertid mener Støle at aksjekrakket bød på mye god læring. Pareto-eieren sier han i dag ikke bryr seg så mye om børsindekser og gjennomsnittsbetraktninger.- Jeg leter heller etter rimelige og gode selskaper som har fremtiden foran seg uansett om det kommer et nytt aksjekrakk eller ikke. Man blir lett for pessimistisk og går glipp av mye god avkastning hvis man er veldig bekymret for aksjekrakk. Det er viktigere å ikke miste motet når vi en sjelden gang opplever kraftige fall, sier Støle til DN.