Stusser på utbytte etter Skagen-kjøp

Meglerhus tolker dagens hendelser.

Storebrand la onsdag morgen frem en sterk rapport for 3. kvartal . Finanskjempens konsernresultat før amortiseringer kom inn på 773 millioner kroner, godt over konsensus. - Vi ser muligheter for en økning i inntjeningen per aksje for 2018-2019 med 1-3 prosent. Vi fastholder kjøpsanbefalingen på aksjen, som er en av våre foretrukne nordiske selskaper, skriver Nordea Markets ifølge TDN Finans i en oppdatering.I kvartalsrapporten kunne Storebrand også annonsere kjøpet av Skagen Fondene for 1,6 milliarder kroner (før evt. tillegg).Les også: - Vi har noen Skagen-hypoteser vi jobber medUBS beskriver ifølge nyhetsbyrået handelen som innvannende for Storebrand, med mulighet for vesentlig kostnadsreduksjon. Dog spør meglerhuset seg om hva en økende kjøpsaktivitet vil ha å si for konsensus på utbytte per aksje.TDN Finans viser til at analytikerne estimerer 4-5 prosent innvanning til sitt anslag på resultat per aksje, basert på de over 50 millioner kroner Storebrand forventer i synergieffekter.Storebrand stiger 0,8 prosent til 69,40 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.