VLCC-fartøy

Tankdeal kan indikere høyere skipsverdier

Gener8 Maritime skal være nært et salg av en stor råoljetanker fra 2010. Prisen kan bli sprek, ifølge meglerkilder.

Det USA-noterte tankrederiet Gener8 Maritime som ledes av Peter C. Georgiopoulos, har solgt flere skip den siste tiden som del av et flåtefornyelsesprogram.Nå skal tankrederiet være i ferd med å selge den 2010 bygde VLCCen «Gener8 Zeus» til en attraktiv pris, ifølge bransjenettstedet Tradewinds.Det skal ifølge bransjenettstedet være stor interesse for skipet på 318.300 dødvekttonn og det hevdes å ha kommet inn bud på mellom 52,5 og 53 millioner dollar.Etter det Tradewinds erfarer foreligger det ingen endelig avtale, men budene skal være tett på rederiets prisforventninger.Vesselsvalue beregner en verdi på 51,12 millioner dollar for den syv år gamle stortankeren, og markedskilder mener at det indikerer et oppsving i verdiene av VLCCer – Very Large Crude Carriers.Gener8 Maritime som ble børsnotert i 2015, solgte i starten av oktober sin eldste VLCC, det 2002-bygde skipet «Gener8 Poseidon» på 305.800 dødvekttonn for til pris på 22,5 millioner dollar til en indisk kjøper, ifølge Tradewinds.Dersom «Gener8 Zeus» blir solgt, sitter rederiet igjen med 21 VLCCer i flåten.Meglerkilder beskrev det som en sterk prisVLCC-ratene har forøvrig steget kraftig de siste ukene.Ifølge en rapport fra Clarksons Platou gitt ut fredag, var ratene i forrige uke på 27.900 dollar pr dag, opp fra 25.600 dollar uken før.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også