Foto: Amazon

Tech-rally på Wall Street

Bjellesauer som Amazon og Alphabet sendte børsene på Wall Street til nye høyder fredag.

Det ble en solid avslutning på uken for de amerikanske børsene fredag. Ved børsslutt stod S&P 500 opp 0,8 prosent til 2.581 - og steg til ny rekordnotering, mens stemningen var vesentlig mer avmålt for Dow Jones, som endte opp 0,1 prosent til 23.433.De to indeksene kunne likevel ikke måle seg med teknologitunge Nasdaq som steg hele 2,3 prosent til 6.701, den høyeste oppgangen på en dag siden mars 2016.Årsaken: Bedre kvartalstall enn ventet fra tech-kjemper som Amazon og Alphabet.Amazon endte børsdagen opp over 13 prosent, mens Google - også kjent som Alphabet steg 4,26 prosent.Det ble en god børsdag for Intel - som hadde den største oppgangen på tre år etter å ha lagt frem imponerende kvartalstall. Aksjen endte opp 7,38 prosent.Også Twitter steg til det høyste nivået på 13 måneder etter å ha fått en anbefaling og heving av kursmål av UBS. Twitter endte opp 6,75 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også