Mandag ble det britiske flyselskapet Monarch Airways satt under administrasjon, og blir ifølge TDN Finans det største britiske flyselskapet som kommer under administrasjon.I september meldte Press Association at Norwegian angivelige var i kontakt med Monarch for å undersøke muligheten for å kjøpe hele eller deler av virksomheten i september. Analytiker Hans-Marius Lee Ludvigsen i Kepler Cheuvreux tror likevel det ikke er aktuelt for Norwegian å bla opp sjekkheftet. - Vi synes ikke det ser ut som et sannsynlig scenario at Norwegian kjøper opp Monarch. Det finnes definitivt noe verdi i selskapet, blant annet en del attraktive slots (baser på Gatwick, Manchester, Birmingham, Leeds og Luton), en bestilling på 45 Boeing 737 MAX-fly og en relativt anerkjent vedlikehold-divisjon, skriver analytikeren i en epost til TDN Finans.- I utgangspunktet kunne man tenke seg at det ville vært en god match for Norwegian, men vi tror markedsposisjonen i England er enda mer attraktiv for andre selskaper, som for eksempel Easyjet, Ryanair og IAG.Stor interesse - I tillegg mener vi at slotene på Gatwick og i Manchester til en viss grad vil vanne ut effekten av den nylig inngåtte feeder-avtalen mellom Norwegian og Easyjet. Rasjonale for å kjøpe Monarch måtte vært om man ville sikre seg slotene på Gatwick og ordreboken med MAXer, og fikk det til en svært god pris. Men når vi ser hvilke navn som er interessert, ville det overraske oss veldig om Norwegian endte opp med å kjøpe Monarch, konkluderer han.Presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian sier til TDN Finans mandag at selskapet «ikke vil kommentere spekulasjoner» rundt hvilke muligheter Monarch-situasjonen eventuelt gir for Norwegian, men viser til at selskapet på generelt grunnlag foretrekker organisk vekst.