Twitter gikk amok i New York

Liten tvil om hva som drar markedet nå (utvidet).

De amerikanske børsene utviklet seg blandet torsdag.Dow Jones steg 0,31 prosent til 23.400,86, Nasdaq falt 0,11 prosent til 6.556,77 før teknologigigantene Alphabet, Microsoft og Amazon la frem tall etter stengetid, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,13 prosent til 2.560,40.På makrofronten kom antall førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) inn som ventet i forrige uke, men orkanene preger fortsatt tallene.Bruktboligsalget i USA i september kom inn på den skuffende siden, mens engroslagrene steg mindre enn ventet .Twitter gikk amokMen som på Oslo Børs, er det først og fremst resultatsesongen som preger Wall Street.Twitter gikk amok og spratt opp 18,5 prosent til 20,31 dollar etter å ha lagt frem resultater og inntekter som toppet forventningene .- Twitter er blant aksjene som henter seg inn etter noen skuffende kvartaler på rad. Det som er fint med slike selskaper, er at de har funnet en måte å omorganisere sine forretningsmodeller for å tjene penger, sier sjefstrateg JJ Kinahan i TD Ameritrade til nettstedet.Han viser også til Buffalo Wild Wings, som la frem sterke kvartalstall i går.- Resultater driverFord steg 1,9 prosent til 12,27 dollar etter kvartalstall og bedre guiding , mens Nike fortsatte gårsdagens oppadgående trend og klatret nye 3,4 prosent til 56,81 dollar etter å ha høynet vekstmålene på sin investordag.DowDuPont var blant de sprekeste Dow-komponentene på pluss 2,8 prosent til 73,05 dollar, også det etter å ha lagt frem sin kvartalsrapport.Union Pacific viste vei i S&P 500 med 5,6 prosent oppgang til 116,47 dollar etter å ha lagt frem bedre kvartalstall enn ventet.- Hoveddriveren for aksjemarkedet akkurat nå er selskapsresultater. Inntjeningen har vært ganske god, sier investeringsdirektør Ernie Cecilia hos Bryn Mawr Trust til CNBC.Time Warner løftet seg 0,3 prosent til 98,97 dollar etter en overbevisende rapport.Draghi trapper nedI Europa ble toneangivende børser oppmuntret av at Den europeiske sentralbanken (ECB) og sentralbanksjef Mario Draghi halverer obligasjonskjøpene (kvantitative lettelser - QE) fra januar.Halveringen fra 60 til 30 milliarder euro gjelder i utgangspunktet frem til september neste år, men kan forlenges ved behov - og i alle tilfeller frem til ECB ser en varig justering i inflasjonsbanen som er i tråd med målet (på oppunder 2,0 prosent).- Vi tror sentralbanken vil holde seg til planen, for så å trappe kjøpene ned til null i 4. kvartal 2018. I 2. kvartal 2019 tror vi siste rest av ukonvensjonell politikk blir fjernet, ved at innskuddsrenten heves til null. I 2. halvår 2019 er økonomien trolig blitt sterk nok til at ECB også hever refirenten, oppsummerte sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.Euroen har svekket seg utover torsdagen ettermiddag, og EURUSD står nå i 1,165, mot 1,1813 før dommen ble avsagt.


Les også