– Vi var 20 prosent lavere enn kinesernes tilbud. Vi kan produsere rørene mye raskere og med mindre grunnarbeider der de skal legges. Produktene våre er av fiberarmert plast og ikke stål, og er dermed vedlikeholdsfritt, sier Arvid Ophaug, gründer og daglig leder i morselskapet Purapipe International til DN.– Avtalen for å legge vannrør i Iran er verdt 320 millioner euro, tilsvarende tre milliarder kroner. Dette er kanskje den aller største norske landbaserte avtalen i Iran noensinne, forteller styreleder Olav Ljøsne (64) i Purapipe Norway til avisen.I utgangspunktet var planen å satse på rørproduksjon til olje- og gassnæringen. Men så kom oljeprisfallet.- Hadde det ikke vært for oljeprisfallet, hadde vi aldri vært i nærheten av dette. Vi hadde en plan om å være en del av kinesisk konsortium innenfor olje, men oljeprisfallet stoppet investeringene, sier Ophaug til DN.Purapipe Norway har fått avtalen til tross for at det er lite selskap som kun omsatte for ti millioner i 2016, og leverte et resultat før skatt på en halv million kroner.– Ser man på regnskapstallene, så er det flaut. Vi har vært et utviklingsselskap og påtatt oss oppdragsforskning for andre. Generelt har vi ikke ryggrad til å bære et slikt prosjekt som dette, men vi jobber med kapitalisering av selskapet. Norsk selskapsforankring har ført til at vi har fått hjelp og støtte fra Eksportkreditt, forteller gründer Ophaug til DN.