Aksje fortsetter opptur etter sterke tall

Hovedindeksen står i skrivende stund (12:18) i 805,01, ned 0,39 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1,3 milliarder kroner.Dette skjer i kjølvannet av små bevegelser på de asiatiske børsmarkedene og en noe svakere oljepris fra fredag. OljeprisenOljeprisen er stabil mandag morgen, samtidig som Saudi-Arabia øker sikkerheten ved flere av sine oljeanlegg etter at Bahrain har beskyldt Iran for rørledning-sabotasje i helgen. Brent-oljen er ved lunsjtider opp 0,13 prosent til 63,60 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 56,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Den saudiarabiske nyhetskanalen Al-Arabiya rapporterte lørdag at den saudiarabiske energiministeren planlegger å øke sikkerheten ved flere av oljeanlegg, etter at styresmaktene i Bahrain beskylte Iran for å stå bak en rørledningseksplosjon i et rør som fører olje mellom Bahrain og Saudi-Arabia sent fredag.Oljerørledningen som tilhører det statlige oljeselskapet i Bahrain, hadde en kort forstyrrelse i oljeflyten, men ble rapportert å føre olje senere på dagen.Spenningen i Midtøsten har ifølge nyhetsbyrået økt etter at Saudi-Arabia forrige uke beskyldte Iran et missilangrep på den internasjonale flyplassen i Riyadh. Iran har benektet påstandene i etterkant.Statoil faller 0,30 prosent til 168,70 kroner. TelenorGoldman Sachs oppgraderer Telenor til nøytral fra salg. Kursmålet oppjusteres samtidig til 189 kroner fra tidligere 154,5 kroner. Telenor stiger 0,75 prosent til 173,70 kroner. DNOFirst Generator-fondet har solgt alle sine aksjer i DNO. Ved utgangen av oktober besto 11,56 prosent av porteføljen i fondet av DNO-aksjer. - Vi hadde en målsetning om å eie dem til IS ble slått. Og nå når de er slått blir det gjerne mer fokus på interne stridigheter mellom Bagdad og kurderne, og etter at Bagdad fikk kontroll over Kirkuk tror vi at de ligger litt dårligere an i forhandlingene, sier Mølsæter.DNO faller 3,42 prosent til 10,18 kroner. TTS GroupTTS Group har sikret to nye kontrakter på tilsammen 58 millioner kroner for kranleveringer i Kina. Ifølge selskapet vil leveringene skje i løpet av perioden 2018-2020, og kontrakten er signert gjennom det 50-50-eide selskapet TTS Bohai Machinery i Dalian.Aksjen stiger 0,45 prosent til 4,50 kroner. SolvangUnity Invest, et heleid datterselskap av AS Clipper, har mandag fremmet intensjon om å legge inn et frivillig tilbud på alle utstående aksjer i det Stavanger-baserte gassrederiet Solvang ASA til 30 kroner per aksje.Det opplyses at tilbudet ikke er fremsatt i forståelse med selskapet eller de øvrige styremedlemmene i Solvang. Michael Steensland-Brun vil følgelig ikke delta i styrets behandling av budet. Aksjonærene bak det frivillige tilbudet kontrollerer totalt 19.880.365 aksjer i Solvang, tilsvarende 80,64 prosent av de utestående aksjene. Aksjen ligger nest øverst på vinnerlisten, opp 12,88 prosent til 29,80 kroner. Fred. Olsen EnergyDet familieeide investeringsselskapet Watrium AS som eies av Wilhelmsen-familien og ledes av Anders Christopher Garmann Wilhelmsen, har ifølge en fersk aksjonæroversikt kjøpt 800.000 aksjer i riggselskapet Fred. Olsen Energy i løpet av den seneste uken.Investeringen sender investeringsselskapet rett opp på 7. plass over de største aksjonærene i riggselskapet med en eierandel på totalt 1,20 prosent.Legger man sluttkursen fredag til grunn, har Watrium lagt omkring 18 millioner på bordet for aksjene.Aksjen er ved lunsjtider ned 0,44 prosent til 22,40 kroner. Analytiker Inger-Louise Molvær er gjest i HegnarTV kl. 15:30 idag og hun har med seg ferske statistikker som viser hvordan situasjonen er i rigg-, PSV- og AHTS-markedet nå og fremover. Og det ser ikke lystig ut.Havila ShippingHavila Shipping har besluttet å legge det 2007-bygde ankerhåndteringsfartøyet «Havila Mercury» i opplag. Dermed er det nå 43 slike fartøy som ligger i opplag i Nordsjøen, ifølge en oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.I forrige uke la det Ulstein-baserte offshorerederiet Island Offshore ett av sine to ankerhåndteringsfartøy i opplag i forkant av vintersesongen.Aksjen faller 7,14 prosent til 0,13 kroner. BorgestadBorgestad leverte fredag sterke tall for tredje kvartal. Norne Securities tror at selskapets aksje er en doblingskandidat. Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen sin med et kursmål på 106 kroner.Analysen bidro til å sette fart på aksjen, som fredag endte opp 19,2 prosent til 58,75 kroner.Mandag fortsetter aksjen oppturen og er opp 22,98 prosent til 72,25 kroner.