Analytiker mener markedet overreagerer etter Lerøy-tall

Analytiker Tore Tønseth tror en større del av markedet innser de har feil prisforutsetninger.

Fiskestanken brer om seg på Oslo Børs. Lerøy Seafood faller 6,1 prosent til 46,7 kroner, og har på det meste vært ned 8 prosent i løpet av dagens handel.Nedgangen skyldes trolig at selskapet fikk et resultat etter skatt på 227 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 370 millioner kroner i samme periode året før. Lakseanalytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets er likevel overrasket. - Ingen grunn til at Lerøy skal falle 8 prosent på disse tallene, men jeg tror det kanskje begynner å gå opp for en større del av markedet at mange ligger veldig feil på prisforutsetninger, sier Tønseth, ifølge TDN Finans. Tønseth understreker at volumene ventes godt opp både i Norge og Chile og at kjernemarkedene sliter med å ta unna veksten på tidligere prisnivå, som var 85 kroner på starten av året mot 44,6 kroner i forrige uke.Les også: Fiskestank på rød børs Høyere slaktI forbindelse med kvartalsrapporten torsdag jekker Lerøy opp volum-guidingen for 2017 med 1000 tonn på nivå med konsensus, og opplyser at at det ventes en vekst på 2,5 til 180.500 tonn. Nordea Markets skriver ifølge nyhetsbyrået at kostnadsutviklingen var positiv i alle regioner og slaktevolumet var høyere enn anslått, og således var oppnådde priser lavere enn forventningene.Sparebank 1 Markets mener på sin side at Lerøy leverte tett opp til forventningene, og gjør i likhet med Nordea Markets ingen vesentlige estimatendringer på bakgrunn av rapporten. Austevoll Seafood, som eier 53 prosent av Lerøy, har også lagt frem kvartalstall torsdag morgen. Aksjen straffes med røde 8,9 prosent til 74,25 kroner.Salmar faller 3,6 prosent til 235 kroner, mens og Marine Harvest faller 5,4 1,0 prosent til henholdsvis 345 og 154 kroner. Grieg Seafood går i motsatt retning og stiger 0,4 prosent til 79,10 kroner etter gårsdagens sterke kvartalstall.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også