Analytikere om Salmar

Salmar faller tilbake på Oslo Børs torsdag.

SalMar - bildet er hentet fra selskapets hjemmesider
Børs

Salmar var gårsdagens vinner, etter å ha presentert sterke tall for 3. kvartal. Torsdag faller aksjen 0,2 prosent til 256,80 kroner på Oslo Børs.Nordea Markets oppgraderer ifølge TDN Finans aksjen til en hold-anbefaling fra en tidligere selg-anbefaling, og setter kursmålet på 265 kroner per aksje.Analytikerne mener Salmar har kommet seg etter de biologiske utfordringer de har hatt, noe som flytter selskapet opp til de sterkeste aktørene i sektoren.Gjentar «selg»Sparebank 1 Markets gjentar ifølge nyhetsbyrået sin salgsanbefaling, men hever kursmålet til 240 kroner, fra tidligere 220 kroner.Meglerhuset skriver at det ikke er noen tvil om at Salmar leverte et sterkt kvartal, men at det likevel er for tidlig med en oppgradering. 10 prosent kursoppgang onsdag ser ut som en overreaksjon, ifølge Sparebank 1 Markets.Hoveddriveren for det sterke resultatet var høye realiserte priser, som burde ansees som en mer midlertidig effekt, mener meglerhuset.Justerer nedDNB Markets benytter ifølge TDN Finans gårsdagens kursreaksjon til å justere ned anbefalingen til en hold-anbefaling fra en kjøp-anbefaling, men justerer opp kursmålet til 270 kroner fra tidligere 260 kroner.«Rapporten var, med unntak for enkelte biologiske utfordringer i UK og på Island, solid i alle ledd og vi har i etterkant løftet estimert EPS for 2017 med 6,5 prosent», skriver DNB Markets og legger til:«Utsikter til lavere volum enn ventet fra UK i 2018 gjør imidlertid at vi samtidig har tatt estimert EPS for neste år ned med i underkant av 1 prosent». 

salmar
aksjetips
sparebank 1 markets
dnb markets
nordea markets
Nyheter
Børs