Borgestad viste vei på rød børs

Hovedindeksen endte på 805,95, ned 0,28 prosent.Det ble omsatt aksjer for 3,8 milliarder kroner. OljeprisenBrent-oljen er ved børsslutt opp 0,13 prosent til 63,60 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 56,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Den saudiarabiske nyhetskanalen Al-Arabiya rapporterte lørdag at den saudiarabiske energiministeren planlegger å øke sikkerheten ved flere av oljeanlegg, etter at styresmaktene i Bahrain beskylte Iran for å stå bak en rørledningseksplosjon i et rør som fører olje mellom Bahrain og Saudi-Arabia sent fredag.Oljerørledningen som tilhører det statlige oljeselskapet i Bahrain, hadde en kort forstyrrelse i oljeflyten, men ble rapportert å føre olje senere på dagen.Spenningen i Midtøsten har ifølge nyhetsbyrået økt etter at Saudi-Arabia forrige uke beskyldte Iran et missilangrep på den internasjonale flyplassen i Riyadh. Iran har benektet påstandene i etterkant.Danske Bank oppgraderte sin anbefaling på Statoil-aksjen til kjøp fra hold, og oppjusterte kursmålet til 190 kroner fra 148 kroner.Statoil steg 0,12 prosent til 169,40 kroner. BorgestadBorgestad leverte fredag sterke tall for tredje kvartal. Norne Securities tror at selskapets aksje er en doblingskandidat. Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen sin med et kursmål på 106 kroner.Analysen bidro til å sette fart på aksjen, som fredag endte opp 19,2 prosent til 58,75 kroner.Mandag kunne aksjen fortsette oppturen, og endte med en oppgang på hele 37,87 prosent til 81,0 kroner. TelenorGoldman Sachs oppgraderte Telenor til nøytral fra salg. Kursmålet ble samtidig oppjustert til 189 kroner fra tidligere 154,5 kroner. Telenor la på seg 0,70 prosent til 173,60 kroner. DNOFirst Generator-fondet har solgt alle sine aksjer i DNO. Ved utgangen av oktober besto 11,56 prosent av porteføljen i fondet av DNO-aksjer. - Vi hadde en målsetning om å eie dem til IS ble slått. Og nå når de er slått blir det gjerne mer fokus på interne stridigheter mellom Bagdad og kurderne, og etter at Bagdad fikk kontroll over Kirkuk tror vi at de ligger litt dårligere an i forhandlingene, sier Mølsæter.DNO falt 4,36 prosent til 10,08 kroner. TTS GroupTTS Group sikret to nye kontrakter på tilsammen 58 millioner kroner for kranleveringer i Kina. Ifølge selskapet vil leveringene skje i løpet av perioden 2018-2020, og kontrakten er signert gjennom det 50-50-eide selskapet TTS Bohai Machinery i Dalian.Aksjen steg 2,23 prosent til 4,58 kroner. SolvangUnity Invest, et heleid datterselskap av AS Clipper, har mandag fremmet intensjon om å legge inn et frivillig tilbud på alle utstående aksjer i det Stavanger-baserte gassrederiet Solvang ASA til 30 kroner per aksje.Tilbudet er ikke fremsatt i forståelse med selskapet eller de øvrige styremedlemmene i Solvang. Michael Steensland-Brun vil følgelig ikke delta i styrets behandling av budet. Aksjonærene bak det frivillige tilbudet kontrollerer totalt 19.880.365 aksjer i Solvang, tilsvarende 80,64 prosent av de utestående aksjene. Aksjen havnet som nummer tre på vinnerlisten, opp 14,39 prosent til 30,20 kroner. Fred. Olsen EnergyDet familieeide investeringsselskapet Watrium AS som eies av Wilhelmsen-familien og ledes av Anders Christopher Garmann Wilhelmsen, har ifølge en fersk aksjonæroversikt kjøpt 800.000 aksjer i riggselskapet Fred. Olsen Energy i løpet av den seneste uken.Investeringen sender investeringsselskapet rett opp på 7. plass over de største aksjonærene i riggselskapet med en eierandel på totalt 1,20 prosent.Legger man sluttkursen fredag til grunn, har Watrium lagt omkring 18 millioner på bordet for aksjene.Aksjen endte ned 6,22 prosent til 21,10 kroner. Havila ShippingHavila Shipping har besluttet å legge det 2007-bygde ankerhåndteringsfartøyet «Havila Mercury» i opplag. Dermed er det nå 43 slike fartøy som ligger i opplag i Nordsjøen, ifølge en oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.I forrige uke la det Ulstein-baserte offshorerederiet Island Offshore ett av sine to ankerhåndteringsfartøy i opplag i forkant av vintersesongen.Aksjen falt 7,14 prosent til 0,13 kroner.