Buffett dumper IBM og hamstrer Apple

Superinvestoren Warren Buffett har solgt aksjer for nærmere 25 milliarder kroner i IBM.

Superinvestor Warren Buffett har solgt aksjer for nesten 25 milliarder i den amerikanske datagiganten IBM, skriver Di.se.Samtidig øker han i Apple for rundt fem milliarder kroner.BommertBuffett, som er kjent for svært vellykkede langsiktige investeringer, bekrefter at han har bommet på IBM.I 3. kvartal reduserte investeringsselskapet Berkshire Hathaway sin eierandel i IBM fra 54 til 37 millioner aksjer, ifølge transaksjonsdokumenter, rapporterer Reuters.Salget beløper seg til om lag 25 milliarder kroner, ifølge nettstedets beregninger.Warren Buffett begynte å kjøpe IBM i slutten av 2016 for rundt 170 dollar aksjen og eide 81 millioner aksjer, men allerede i mai i år hadde investoren begynt å redusere sin beholdning.- IBM er et stort, sterkt selskap, men de har også store, sterke konkurrenter, sa Warren Buffett, ifølge Reuters.Buffets salg i 3. kvartal skjedde til om lag 150 dollar per aksje.Hamstrer AppleI de samme transaksjonsdokumentene kommer det frem at Buffett samtidig kjøpte fire millioner nye aksjer i Apple, til en verdi på om lag fem milliarder kroner.Etter transaksjonen eier Buffett 134 millioner aksjer i Apple, med en verdi på nærmere 180 milliarder kroner.