Danskebåten styrer mot rekordår

Pearl Seaways.

Det danske konsernet DFDS økte inntektene med 123 millioner danske kroner i tredje kvartal.

DFDS, det danske konsernet som blant nordmenn nok er mest kjent for fergerutene mellom Oslo og København, har lagt frem tall for tredje kvartal.Rederiet melder om et resultat etter skatt på 687 millioner danske kroner i 3. kvartal 2017, mot 709 millioner danske kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 12,72 danske kroner, mot 12,24 danske kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 708 millioner danske kroner, sammenlignet med 732 millioner danske kroner i fjor.Driftsresultatet ble 737 millioner danske kroner, mot 738 millioner danske kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 3.922 millioner danske kroner, sammenlignet med 3.799 millioner danske kroner i 3. kvartal 2016.DFDS skriver i kvartalsrapporten at konsernet styrer mot et rekordresultat i 2017, som hovedsakelig skyldes økte fraktvolumer i Europa. Rederiet nedjusterer likevel inntektsprognosen fra fire til tre prosent vekst.- Vi er fornøyd med å beholde vår prognose for resultatet i 2017 på et nivå over fjorårets rekord, drevet av høyere fraktinntekter. Hjulene spinner raskere i Europa ogmange av våre fraktkunder planlegger å ekspandere aktiviteten deres i 2018. Vi ønsker å støtte deres vekst og forbedre våre tjenester gjennom nye digitale løsninger, sier konsernsjef Niels Smedgaard, i en uttalelse.Her er rapporten.