- Det kommer en siste supersyklus for olje

Oljeanalytiker Amrita Sen i Energy Aspects tror på ny oljeprisoppgang.

–Det er en stor friksjon i markedet. Mangelen på investeringer kommer til å slå tilbake på oss. Det kommer til å bli en siste supersyklus for olje, sa oljeanalytiker Amrita Sen i London-baserte Energy Aspects på et seminar i regi av DNB Markets på Hotel Continental i Oslo tirsdag, skriver DN.Sen sier til avisen at årsaken til den siste tidens oljeprisoppgang skyldes høy global etterspørsel. Markedets tørst vil rett og slett ikke slukkes.Akkurat nå står et fat Brent-olje i 63,24 dollar, ned 0,13 prosent,– Vi har absorbert enorme mengder fra oljelagrene. Oppgangen har vært ledet av etterspørsel. Og det vil fortsette neste år, sier Sen til DN.Hun stiller spørsmål rundt hva som vil skje når etterspørselen kommer til å øke med en million fat om dagen.Sen forklarer at vi ennå ikke har sett den fulle effekten av den lave oljeprisen vi har hatt fordi vi ennå ikke har merket kuttene i investeringer som ble gjort i årene like etter oljeprisfallet.– Når effekten av manglende investeringer slår inn i markedet vil vi kunne få en ny, skarp oppgang i prisene, sier Sen til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også