- Det viktigste blir å styre gjennom nedgangen

Veidekkes avholdt torsdag kvartalspresentasjon.

Børs

Noe av det viktigste for Veidekke nå blir å styre gjennom boligprisnedgangen. Selskapet regner ikke med å se den samme oppsiden for nye eiendomsprosjekter som de har sett i det siste.Det kommer frem på Veidekkes kvartalspresentasjon torsdag, ifølge TDN Finans. - Hovedfokus blir å styre gjennom nedgangen, vi har blant annet over 1.000 boliger som skal ut på markedet neste år, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.Han sier endringer i tomteprisene ikke vil påvirke kjøpsatferden deres i særlig grad.- Tomteprisene svinger i takt med boligprisene, men vi gjør langsiktige vurderinger og kjøper for å sette boliger i markedet om fem år. Vi har fortsatt en langsiktig tro på boligmarkedet, men er noe mer avventende til tomtekjøp, sier Giske.Konserndirektør for eiendom, Jørgen Wiese Porsmyr, sier selskapet tenker seg om i prisingen av nye eiendommer.- Vi må «ratte» gjennom nedgangen, og må forholde oss til markedspris. Vi priser nok nye prosjekter lavere enn det vi kunne drømt om for noen måneder siden, men vi priser høyere enn vi gjorde da vi kjøpte tomten, sier Porsmyr.- Det store spørsmålet blir hvordan prisene blir for de tomtene vi kjøper nå som skal selges om tre til fem år. Vi er i markedet cirka en gang i året, og det nyeste vi har kjøpt skal ut rundt 2020-2021. Det blir nok normale forhold, men ikke den store oppsiden vi har sett i det siste, sier Porsmyr.Porsmyr sier porteføljen av usolgte leiligheter under produksjon er på rundt 10 prosent, med rundt et halvt til to år til overlevering. Prosjektet på Løren utgjør en betydelig andel. Tomtene er mellom fem til syv år gamle i gjennomsnitt, og mellom fire og fem år gamle i Oslo, jevnt fordelt over perioden.

veidekke
Nyheter
Børs