Deutsche Bank frykter Hydro-smell

Meglerhus svinger øksen.

Norsk Hydro tynger børsen torsdag ettermiddag, og faller 3,2 prosent til 61,45 kroner på dagens nest høyeste volum.Aksjen reagerer på at Deutsche Bank har nedgradert anbefalingen fra hold til selg, og kuttet kursmålet fra 60 til 55 kroner.Meglerhuset mener ifølge TDN Finans at konsensus ikke har tatt inn over seg potensialet i økte råvarekostnader som følge av høyere aluminiumspriser, og trekker frem prisoppgang på innsatsfaktorene fyringsolje, kaustisk soda, koks og bek.- Vi estimerer at en ti prosents økning i disse kostnadene kan ramme driftsresultatet med rundt 900 millioner kroner, tilsvarende rundt syv prosent. Hydro har på sin side indikert at disse råvareprisene vil være rundt 15 prosent høyere i 4. kvartal mot 3. kvartal. Likevel baker konsensus inn lite eller ingen kostnadsinflasjon neste år, skriver meglerhuset ifølge nyhetsbyrået.Flere selskaper i sektoren markerer seg negativt i torsdagens handel på europeiske børser.Deutsche Bank kutter ifølge TDN Finans estimert 2018-driftsresultat med 30 prosent, og legger seg dermed 20 prosent under konsensus.


Les også