- Jeg representerer bare meg selv og klarer ikke å matche de finansprofessorene som vitnet i går og i dag, men jeg kan si noe om hva forvaltningen av aksjer faktisk er, sa nåværende direktør i Arctic Securities, Jon Gunnar Pedersen, som var kalt inn som sakkyndig vitne for DNB i rettssaken mot Forbrukerrådet onsdag, ifølge DNAvisen skriver at han i likhet med andre sakkyndige vitner for DNB mener at aktiv forvaltning gjennom kompetente forvaltere lønner seg.– Det er ikke lotto vi driver med. Det er V5. De som vet mer om hvilke hester som stiller til start, vinner oftere enn de som velger i blinde, sa Pedersen.Etter at tirsdagens sakkyndige gjorde alt for å radbrekke forvaltningen av aksjefondet DNB Norge, tok Pedersen onsdag til ordet for å gi uforbeholden ros til forvalterne bak fondet.– DNB har nettopp gitt kundene sine det de har lovet. Et fond som tar lav risiko gjennom få veddemål. Når jeg så på dette fondets historikk, så tenkte jeg – du verden. Jeg ante ikke at Lillebostad (forvalter av DNB Norge red anm.) var så god. Her leveres det god avkastning til lav risiko, sa Pedersen, ifølge DN.