Doblingskandidat den store vinneren på Oslo Børs

En av aksjene på Oslo Børs steg rundt 20 prosent på en meget positiv analyse. Utsettelser sendte en annen aksjen ned like mye.

Pilene pekte oppover i tidlig handel på Oslo Børs fredag, men siden ble det verre. Hovedindeksen endte ned 0,4 prosent til 808,20, etter å ha ha nådd all time high 822,19 tidligere i uken.Omsetningen var på 4,4 milliarder kroner.Skatteforslag legger en demper på markedene Utviklingen skjedde etter at både Wall Street og Asia-børsene fikk seg en støkk etter oppslaget om at republikanerne i Senatet lanserer et skattereformforslag som avviker fra forslaget i Representantenes Hus.Blant forslagene er å utsette kuttet i selskapsskatten til 2019.- Risikoappetitten sluknet grunnet bekymringer rundt skattereformforslaget fra republikanerne i Senatet, som skiller seg fra forslaget fra Representantenes Hus, skriver OCBC Bank ifølge CNBC i sin morgenrapport.Oljeprisen Brent januar-olje stiger 0,2 prosent til 64,03 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 0,1 prosent til 57,14 dollar fatet.Ifølge Reuters får markedet fortsatt støtte av produksjonskutt og sterkere etterspørsel.Statoil På Oslo Børs falt Statoil 0,4 prosent til 169,20 kroner etter å ha delt ut den første milliardkontrakten på Johan Castberg-utbyggingen.DNO DNO åpnet opp på meldingen om at selskapet har mottatt nye KRG-penger, men endte ned 1,2 prosent til 10,54 kroner.SEB anbefaler HydroSEB har med ny analytiker gjenopptatt dekning av Norsk Hydro-aksjen med en kjøpsanbefaling, ifølge TDN Finans. Kursmålet er satt til 71 kroner. Sluttnoteringen var på 61 kroner, opp 0,2 prosent.SAS2,6 millioner passasjerer fløy med SAS i oktober, 2,6 prosent færre enn i samme periode i fjor.Den regulære passasjertrafikken (RPK) falt 3,0 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 2,0 prosent.SAS klatret 3,5 prosent til 23,40 kroner.Fredriksen-rigger i tet Northern Drilling endte opp 1,2 prosent til 64,75 kroner på Oslo Axess etter betydelig overtegnet milliardemisjon.Emisjonen skjedde på kurs 64 kroner, og ble betydelig overtegnet.Selskapet toppet dermed omsetningsoversikten med 1,6 milliarder kroner.Dagens børstaperAsetek annonserte en produktutviklingsavtale med en datasenterkunde 22. februar 2017. Den aktuelle kunden utsetter produktlanseringen til mars 2018. Det vises til faktorer utenfor Aseteks kontroll.Asetek endte opp som fredagens største taper. Nedturen var på 19,6 prosent til 86 kroner.DoblingskandidatBorgestad leverte sterke tall for tredje kvartal. Norne Securities tror at selskapets aksje er en doblingskandidat. Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen sin med et kursmål på 106 kroner.Analysen bidro nok til å sette fart på aksjen, som endte opp 19,2 prosent til 58,75 kroner.Subsea 7 Subsea 7 fortsatte nedturen med nye 4,6 prosent til 125,50 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Societe Generale har ifølge TDN Finans nedgradert aksjen fra kjøp til hold, og jekket opp kursmål fra 140 til 145 kroner.Norwegian-nei i Russland Norwegian har fått nei til å fly i Sibir-korridoren over Russland. Aksjen steg 0,4 prosent til 190,50 kroner, etter å ha vært nede i 184,30 kroner tidligere på dagen.Debutant Vi tar også med at Komplett Bank i dag debuterte på Oslo Børs, med en oppgang fra introduksjonskursen på 18,50 kroner til 18,90 kroner.Røkke-rederi tapte stort Resultatsesongen fortsetter å prege bildet.Solstad Farstad la frem sitt første resultatregnskap med alle sammenslåtte enheter inkludert.Det var ingen lystig lesning. Rederiet tapte store penger i 3. kvartal, men øyner gradvis bedring.Markedet reagerte med å sende aksjen opp 1.4 prosent til 5,88 kroner.Oljemygg til bunns Interoil ble straffet med 9,7 prosent kursfall til 2,61 kroner etter kvartalstall og produksjonsoppdatering.400 kroner sendte aksje opp 40 prosentAnonyme Black Sea Property toppet vinnerlisten med en oppgang på 40,4 prosent til 73 øre. Volumet var på 600 aksjer til en verdi av 438 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også