En av verdens beste investorer kjøper aksjer for milliarder

Børs

I en kvartalsvis innrapportering til amerikanske Securities and Exchange Commission, opplyser Warren Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway, at det har kjøpt ytterligere 3,9 millioner aksjer i Apple.Det betyr at Buffett sitter på 134 millioner aksjer i iPhone-produsenten.I går sluttet aksjen på 171,34 dollar, hvilket betyr at investeringsselskapet eier Apple-aksjer for 22,96 milliarder dollar.I løpet av de siste tre månedene har Apple-aksjen beveget seg i intervallet rundt 150-176 dollar. Om vi tar utgangspunkt i en aksjekurs på 160 dollar, betyr det at Buffett la rundt fem milliarder kroner på bordet.Videre har Berkshire Hathaway i perioden kjøpt 679 millioner aksjer i Bank of America. Tirsdag sluttet aksjen på 26,24 dollar.Ifølge Marketwatch solgte Berkshire Hathaway omtrent en tredjedel av aksjene, rundt 17 millioner, i IBM. I går sluttet IBM-aksjen på 148,89 dollar.

wall street
warren buffett
berkshire hathaway
Nyheter
Børs