Fredriksen-aksje yppet seg før tallslipp

Oslo Børs snek seg igjen over 800 poeng, og en rekke aksjer fikk oppsving etter nyheter.

Oslo Børs endte til slutt i positivt terreng da dørene stengte mandag, i kjølvannet av positiv børsåpning i USA og fallende oljepris. Hovedindeksen endte opp 0,51 prosent til 800,22. Det ble hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.182 millioner kroner. Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 61,76 dollar, ned 0,1,48 prosent. WTI oljen er ned 1,08 prosent til 56,10 dollar fatet. Mange venter at Opec og deres allierte vil annonsere forlengelsen av den nåværende produksjonskuttavtalen ved neste møte 30. november, ifølge TDN Finans.Den saudiarabiske energiministeren Khalid Al-Falih uttalte ifølge Bloomberg at han er sikker på at Russland vil ta del i en forlengelse av kuttavtalen, og at Opec vil sikre en gradvis exit-strategi for å forhindre et tilbudsoverheng i markedet.Baker Hughes riggtelling viste fredag at antallet amerikanske oljerigger var uendret på 738 rigger i uken som endte 17. november.Statoil endte opp 0,12 prosent 164,20 kroner. YaraFredag kveld ble det kjent at Yara har inngått en avtale om å kjøpe Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil fra Vale S.A. til en verdi av 255 millioner dollar, noe som tilsvarer 2,1 milliarder kroner.Oppkjøpet vil ifølge en melding etablere Yara som en produsent av nitrogengjødsel i Brasil, styrke selskapets produksjonskapasitet og utfylle Yaras eksisterende posisjon innenfor distribusjon.Kjøpesummen vil justeres for eventuelle avvik mellom driftskapital ved overtakelse og normalisert driftskapitalnivå.Aksjen klatrer 0,91 prosent til 378,10 kroner. PGSDNB Markets venter en positiv reaksjon i PGS etter at selskapet i helgen meldte at en avklart brasiliansk skattetvist vil medføre at selskapet får frigjort 55 millioner dollar av tidligere sperrede midler.- På våre tidligere estimater ville selskapet være tomt for likviditet sent i 2018, men vi venter nå at likviditeten vil være tilstrekkelig inn i første del av 2019. Investorenes fokus har vært på utfordringene knyttet til balansen og at selskapet nå har skaffet seg bedre tid til å gjennomføre en refinansiering vil gjøre arbeidet enklere, skriver meglerhuset.DNB Markets opererer med en salgsanbefaling på PGS, og et kursmål på 11 kroner pr aksje. Aksjen var på det meste opp over 18 prosent, men endte mandag opp 5,32 prosent til 12,66 kroner. Nordic MiningNordic Mining melder om en samarbeidsavtale med amerikanske The Barton Group i forbindelse med prosjektet ved Engebø.Barton skal være en industriell ankerinvestor når det gjelder finansieringen av pre-konstruksjonsfasen for Engebø-prosjektet, og deretter for konstruksjonsfasen.Aksjen hopper 4,84 prosent til 3,90 kroner.NattoPharmaStyret og ledelsen i NattoPharma har besluttet å skille ut selskapets farmasi-virksomhet i et selskap som skal kalles PharmaCo, fremgår det av en børsmelding.Verdien på spin-offen anslås til 50-70 millioner kroner. Aksjen la på seg 0,51 prosent til 9,90 kroner. NavamedicNavamedic har inngått en preliminær langtidskontrakt med G. Pohl-Boskamp GmbH & Co. KG, går det frem av en melding mandag.Kontrakten er for nordiske lansering og kommersialisering av produktet GoNitro.GoNitro brukes i forbindelse med hjerteinfarkt, og Pohl-Boskamp vil bistå med distribusjon av det reseptbelagte produktet.Navamedic steg 10,00 prosent til 11,00 kroner. Kun Ocean team steg mer, opp 13,51 prosent til 1,68 kroner. TørrbulkBaltic Dry-indeksen stiger mandag 1,0 prosent til 1.385 poeng, melder Bloomberg News, ifølge TDN Finans. Jinhui Shipping er opp 4,94 prosent til 8,93 kroner, mens Belships endte ned 3,09 prosent til 4,70 kroner. Golden Ocean steg 5,56 prosent til 62,565 kroner.Tirsdag legger John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean frem tall for tredje kvartal.Ifølge estimater SME Direkt har innhentet på vegne av nyhetsbyrået TDN Finans, ventes det at inntektene nesten har doblet seg fra tredje kvartal i fjor.Snittforventningene er inntekter på 83 millioner dollar, opp fra 43 millioner dollar i samme periode 2016.Hiddn SolutionsPå tampen av forrige uke opplyste Hiddn Solutions om en rettet emisjon og at selskapet er i dialog med en stor stor aktør om en distribusjonsavtale.Fredag steg aksjen 9,90 prosent, og aksjen mandag nye 5,86 prosent til 2,35 kroner.