Han bruker ti minutter på å hacke en toppsjef

Bedriftsledere er svært attraktive mål for datakriminelle.

Mer enn hver fjerde norske bedrift har opplevd å bli hacket, skriver DN.- Vi profilerer lederne i en bedrift og bruker en kombinasjon av sosial manipulering og phishing til å få dem til å «åpne døren» til nettverket for oss. Det går som oftest forbløffende lett, ofte på noen minutter. Når vi tester en ledergruppe i en bedrift finner vi alltid en vei inn, sier John-André Bjørkhaug i it-sikkerhetsselskapet NTT Security, ifølge avisen.Bjørkhaug er penetrasjonstester, en innleid hacker som skal utfordre norske bedrifters it-sikkerhet.Ifølge Mørketallsundersøkelsen 2016 fra Næringslivets Sikkerhetsråd hadde 27 prosent av norske bedrifter uønskede sikkerhetsbrudd i løpet av 2016. Slike innbrudd kan få store konsekvenser for en bedrift, uansett størrelse, skriver DN.


Les også