Hermanrud om bitcoin: - En boblekandidat av dimensjoner

Men sjefstrategen mener han kanskje burde investert én prosent.

- Jeg er ikke der at jeg vil kalle bitcoin en boble. Jeg vet ikke nok om valutaen til å kunne konkludere med det, og jeg tror man skal være forsiktig med å bestemme seg for at det kun er snakk om en boble, sier sjefstrateg i Sparebank 1 Markets, Peter Hermanrud.Meglerhuset avholdt torsdag morgen et bitcoin-seminar for fullsatt sal, med kunder og med Torbjørn Bull Jenssen fra Menon Economics, som foredragsholder. - Ikke ulikt gull At det er stor interesse for bitcoin, kommer man ikke utenom, mener Hermanrud.- Jeg ser at denne valutaen kan ha mange forskjellige funksjoner, og det ligger fryktelig mye nyttig teknologi bak. Det er kanskje ikke utenkelig at det kan bli en måte å spare eller lagre penger på, ikke ulikt gull, sier sjefstrategen til Hegnar.no, før han legger til;- Men mye kommer til å smelle. Mange av kryptovalutaene er verdiløse og mange kommer til å tape masse penger. Det er jeg helt overbevist om.- Burde hatt én prosent i bitcoinFra torsdag forrige uke til i dag har bitcoin steget fra 8.200 dollar til det høyeste nivået målt onsdag formiddag, 11.300 dollar. I morgentimene torsdag var valutaen imidlertid nede på 10.200 dollar - og står nå i skrivende stund i 9.650 dollar.Hermanrud utelukker ikke at han kan komme til å investere i kryptovalutaen, smell eller ikke.- Likevel går jeg og tenker på om jeg skulle kjøpt litt bitcoin for gøy. I forhold til hvordan jeg anbefaler at man er investert i aksjer, så burde jeg kanskje hatt én prosent i bitcoin. Men det føles ut som galskap i det hele tatt å vurdere det, sier Sparebank 1 Markets-strategen.- Du kan si jeg kjenner jeg er nysgjerrig, og kanskje jeg skulle investert litt, men jeg kan ikke nok. Det blir litt som å gå fra å være fisker hele livet til å skulle forstå Børsen, smiler Hermanrud, og fortsetter;- Jeg tror du skal være virkelig god for å kunne ha noen klare konklusjoner i enten den ene eller andre retningen.- En boblekandidatPer i dag er alle verdens kryptovalutaer verdt ca. 330 milliarder dollar, hvor bitcoin er størst med en markedsverdi på 165 milliarder dollar.- Det vi vet er at bitcoin er halvparten av hele markedet for kryptovaluta. Det er kanskje ikke så utsatt som andre kryptovalutaer, men det er ikke et regulert marked, sier Hermanrud, og drar litt på det før han fortsetter;- Det jeg kan si sikkert er at slik ICO'er foregår i dag er det åpenbart at de fleste som deltar vil bli lurt. Når det ikke finnes reguleringer, blir det alt for fristende for svindlere å selge verdiløse prosjekter.- Boble eller ikke boble?- Bitcoin er uten tvil en boblekandidat av dimensjoner. Det er ingen grense i noen retning. Det kan gå voldsomt opp eller voldsomt ned, sier Hermanrud.LES ALT OM BITCOIN HER!