Ingen løsning for Viking Supply Ships

Ivan Kverme

Offshorerederiet er i kompliserte forhandlinger med kreditorene, men håper å kunne annonsere en løsning innen en overskuelig fremtid.

Det Christen Sveeas-dominerte offshorerederiet Viking Supply Ships må nok en gang utsette publiseringen av rapporten for tredje kvartal.Kvartalstallene skulle opprinnelig bli presentert 10. november. Rapporteringen ble først utsatt til 22. november, før den igjen ble utsatt til 30. november. Nå er presentasjonen utsatt igjen, men denne gangen er det ikke fastsatt noen ny dato. Årsaken er at rederiet fortsatt er i diskusjoner med sine viktigste långivere om en restrukturering.- På grunn av kompliserte og langvarige forhandlinger, vil Viking Supply Ships rapport for tredje kvartal dessverre bli forsinket, skriver rederiet i en melding publisert onsdag kveld. Rederiet er overbevist om at en restrukturering vil være gjennomført innen overskuelig fremtid og vil komme med ny dato for tallfremleggelsen så fort som mulig, opplyses det i meldingen.Trenger fersk kapitalDet var i slutten av september at Viking Supply Ships rapporterte at det var i brudd med lånebetingelsene, og at det derfor ville trenge en kapitaltilførsel. Forslaget er å hente inn 120 millioner svenske kroner i en rettet emisjon der Christen Sveaas, som eier 75,3 av aksjene i rederiet gjennom investeringsselskapet Kistefos, har gjort det klart at selskapet vil stemme for emisjonen og at det vil tegne seg for sin pro-rata andel, samt garantere for resten av emisjonen. Tegningsperioden er utsatt, i likhet med kvartalsrapporten, for at investorene skal kunne ta denne i betraktning før de eventuelt tegner seg for aksjer.Tre av åtte i opplagViking Supply Ships har fem ankerhåndteringsfartøy i spotmarkedet i den britiske delen av Nordsjøen.Etter at det ble besluttet å legge det 2010-bygde ankerhåndteringsfartøyet «Loke Viking» i opplag i forrige måned, ligger totalt tre av rederiets ankerhåndteringsfartøy i bøyen.De som er i aktivitet har imidlertid dratt nytte av den siste tids rateøkning. Les: Værvindu gir ratedobling i NordsjøenIngen av Vikings fem forsyningsskip er i drift.


Les også