Lerøy skuffer tross rekordhøye inntekter

Hverken inntekter eller driftsresultat har vært høyere i et tredjekvartal noen gang tidligere. Likevel skuffer oppdrettsgiganten.

Lerøy Seafood melder om et resultat etter skatt på 227 millioner kroner i 3. kvartal 2017, mot 370 millioner kroner i samme periode året før.På forhånd var det ventet et resultat på 630 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 351 millioner kroner, sammenlignet med 475 millioner kroner året før, og ventet 877 millioner kroner. Operasjonelt driftsresultat ble 861 millioner kroner, mot 481 millioner kroner året før. Forventningen var 863 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 4.373 millioner kroner, sammenlignet med 4.268 millioner kroner i 3. kvartal 2016. Analytikernes forventninger lå her på 4.994 millioner kroner.- Vi oppnår den høyeste omsetning og det høyeste driftsresultat per tredje kvartal i konsernets historie, sier konsernsjef Henning Beltestad.- Det er vi fornøyd med, men vi har fortsatt rom for betydelige forbedringer, og det er der vi har vårt fokus, legger han til.Hele rapporten her.