Fra selskapets hjemmeside: www.borgestad.com

Meglerhus spår Borgestad-dobling

Borgestad leverte sterke tall for tredje kvartal. Norne Securities tror at selskapets aksje er en doblingskandidat.

Det Skien-baserte investeringsselskapet Borgestad ASA la frem tall for tredje kvartal fredag.Fasiten ble en kraftig forbedring på bunnlinjen fra samme periode året før.Konsernet som satser på to segmenter, henholdsvis Ildfast industri og Eiendom, fikk et resultat etter skatt på 4,4 millioner kroner i tredje kvartal 2017, opp fra 0,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.Begge segmentene bidro til at konsernet fikk en positiv utvikling i driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger på 5,7 millioner kroner fra i fjor til i år.Driftsresultatet økte fra 13,5 millioner kroner til 18,2 millioner kroner, mens inntektene falt med 2,3 millioner kroner til 227,6 millioner kroner i årets tredje kvartal.Borgestads aksjekurs stiger 4,46 prosent til 51,50 kroner på tallene, men skal en tro ett meglerhus, er det ingenting i forhold til hvor stort potensialet er. Spår doblingMeglerhuset Norne Securities tror Borgestad-aksjen har langt mer å gå på enn dagens oppgang på snaut fem prosent. - Inntektene var på linje med vårt estimat, mens EBITDA overgikk våre forventninger, drevet av positiv utvikling i segmentet for Ildfast Industri, skriver meglerhuset i en oppdatering, og legger til at eiendomsegmentet var "spot on" deres estimater.Norne-analytikerne skriver at de sannsynligvis vil heve estimatene for EBITDA-marginen for Ildfast Industri-segmentet etter de sterke tredjekvartalstallene.Ellers ventes ingen betydelige estimat-endringer, opplyses det.Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen sin med et kursmål på 106 kroner, noe tilsvarer en oppside på hele 106 prosent fra dagens nivå.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også