Nel inngår eksklusivt partnerskap

Får startordre på to hydrogenfyllestasjoner av Nikola Motor Company.

Nel ASA melder onsdag kveld at det har mottatt en kjøpsordre på to demo fyllestasjoner som skal bidra med hydrogen til Nikola Motor Company's flåte av prototype-hydrogenlastebiler.Denne ordren er den første delen av en eksklusiv partneravtale som har som mål å utvikle lavkost fornybar hydrogenproduksjon- og fyllestasjoner for en potensiell utvikling av 16 storskala stasjoner med kapasitet på opp til 32 ronn hydrogen pr dag.- Vi er veldig glade for å annonsere partnerskapet med Nikola for en felles bestrebelse etter å utvikle mega-skala hydrogenfyllestasjoner basert på vårt nye cluster-design, sier konsernsjef i Nel, Jon André Løkke i en kommentar.Løkke sier også at løsningen som vil bli utviklet i fellesskap, vil skaleres til verdens mest effektive nettverk av lavkostnads hydrogenproduksjon- og fyllestasjoner.Nikola Motor skal jobbe eksklusivt på alle hydrogenstasjoner som involverer elektrolyse. - Vi bygger verdens største hydrogen-nettverk. Nels elektrolysører er veltestet og kjent i industrien for å være veldig effektive og pålitelige, noe som gjør dem til ryggraden i utviklingen av våre megastasjoner. Vi er mer enn glade for å jobbe med Nel-teamet for å på få plass denne banebrytende teknologien på tvers av USA så fort som mulig, sier konsernsjef i Nikola Motor, Trevor Milton. Den første ordren har en verdi på 3,6 millioner dollar, og leveringen av demostasjonene er planlagt å starte i andre halvdel av 2018. Les meldingen her. Les også: Norne Securites stålbull på Nel


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker